MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

“Доведення геноциду стане своєрідною крапкою у взаємовідносинах України і Росії”, — БєлоусовКомісія виявила позастатутні відносини у частині, де служив РябчукКонституційно-правове регулювання мовних відносин в УкраїніТрудові відносини з підприємством на непідконтрольній території розірвано у судовому порядкуСоціально-правові відносини батьків та дітей. Міжнародний досвідНа Харківщині громадськість воліє забезпечити транспарентність земельних відносинДекларація принципів взаємовідносин держави з народом, людиною і громадянським суспільством (Київ–Харків, 2014)Секретаріат Омбудсмена консультує: реалізація права на правову допомогу у правовідносинах з працівниками ДержавтоінспекціїУ прес-клубі «Право» пройшла прес-конференція, присвячена взаємовідносинам ЗМІ і владиКруглий стіл «Відносини ЗМІ і силових структур в Україні»ВРУ внесла до порядку денного законопроекти з питань державно-церковних відносинПравова захищеність та обізнаність – головна запорука попередження корупції в земельних відносинах (прес-реліз)На Харківщині загинув солдат строкової служби. Ведеться розслідуванняЗі своєї дзвіниціУ 2005 році порушено 125 кримінальних справ за фактами нестатутних відносин у Збройних силах та зафіксовано 19 самогубствДоповідь Голови Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Г.Й. Удовенка на конференції «Українські реалії та стандарти Європейського комітету із запобігання катувань»Чи існує в Україні право на доступ до інформації?Військова прокуратура Харківського гарнізону почала боротися з нестатутними відносинами – це ознака часуУ Львові знову говорили про свободу слова, дискутували про “темники”, цензуру, фаховість журналістики, податкову як елемент тиску на свободу слова, залежність ЗМІ, переслідування журналістів, ринок преси, відносини преси і влади і тому подібне. Це був такий собі семінар, подібний на десятки, а може, і сотні на цю темуЯк повідомив правовий відділ Комітету виборців України, питання взаємовідносин міліції та громадськості є надзвичайно складним і актуальним для Рівненщини

Голова Держкомнацрелігій: в Україні відсутні системні порушення релігійної свободи

31.08.2009    джерело: www.irs.in.ua
За словами п. Решетникова, нова законодавча база в сфері свободи віросповідання, яка розробляється Комітетом, закладає основу для партнерської моделі державно-конфесійних відносин в Україні

Голова Державного комітету у справах національностей та релігій відзначив, що в Україні відсутні системні порушення релігійної свободи. Більш того, нова законодавча база в сфері свободи віросповідання, яка розробляється Комітетом, закладає основу для партнерської моделі державно-конфесійних відносин в Україні. Про це Юрій Решетніков розповів журналістам 27 серпня 2009 року на прес-конференції в УКРІНФОРМ, присвяченій звіту за 100 днів його роботи на посаді голови Держкомнацрелігій. Про це повідомляє Інститут релігійної свободи, м.Київ.

Розповідаючи про досягнення у сфері гармонізації державно-конфесійних відносин за останній період, Юрій Решетніков відзначив зусилля Комітету в сприянні зустрічі Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка відбулась 13 липня цього року. Також, на його думку, важливою є подальша реалізація з боку Держкомнацрелігій та інших відомств урядового доручення, виданого за результатами цієї зустрічі.

Як повідомляв ІРС, у цьому документі відображені найбільш актуальні питання, пов’язані з забезпеченням умов для належного духовного і соціального служіння Церков і релігійних організацій.

Голова Держкомнацрелігій поінформував, що нова редакція Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» знаходиться на фінальному етапі узгодження з усіма міністерствами та відомствами. Після цього законопроект буде представлений для громадського обговорення на веб-сайті Комітету.

На запитання ІРС щодо актуальних проблем, над якими Держкомнацрелігій працюватиме в найближчий час, Юрій Решетніков відповів, що особливої уваги потребує питання міжправославного діалогу. Він підтримав заклик Президента України до українського православного духовенства відносно необхідності початку міжконфесійного діалогу для пошуку шляхів єдності та порозуміння.

 Поділитися