MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Правозахисники домоглися свого - в іноземців не братимуть відбитки пальцівПрезидент ветував закон про збір біометричних данихВідкрите звернення Української Гельсінської спілки з прав людини до Президента України‘Тривожна кампанія примусу’: у США заявили про системні спроби РФ паспортизувати мешканців тимчасово окупованих територійПаспортизація по-російськи: під загрозою втрати майна і депортаціїУ Києві затримали двох шахраїв, які ‘гарантували’ отримання українського громадянства й ‘продавали паспорти’, — СБУ Неможливо відмовитися 10 листопада – головне за деньЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 44 Найважливіші законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 01.06.2020 ‒ 14.06.2020 Понад 160 тисяч жителів Донбасу отримали російські паспортиЧи потрібна графа «національність» в державних реєстраційних документах?Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 24 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 13.01.2020–17.01.2020Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 17 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 18.11.2019–22.11.2019Go digital в епоху карантину‘Не можу погодитися’: Зеленський ветував закон про хімічну кастрацію педофілівРосійські паспорти на окупованому Донбасі — новий акт агресії проти УкраїниЗапроваджено безвіз із Таїландом до 30 днівКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту ХПГ у другій половині 2018 рокуЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 204 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 10.12.2018 – 14.12.2018Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 195 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 08.10.2018 – 12.10.2018

Задля спрощення візового режиму з ЄС Україна мусить запровадити біометричні паспорти

02.09.2009    джерело: www.zik.com.ua

Щоб долучитися до угоди про спрощення візового режиму з Євросоюзом, Україна мусить виконати низку вимог, зокрема запровадити біометричні паспорти для своїх громадян. Про це сьогодні, 2 вересня, під час прес-конференції у Львові повідомив голова представництва Європейської комісії в Україні Жозеф Мануел Пінту Тейшейр (Jose Manuel Pinto Teixeira). .

«Всі громадяни Європейського Союзу вже мають біометричні паспорти. Це є вимогою і США до громадян ЄС – мати біометричні паспорти», – повідомив Тейшейр.

Він наголосив, що задля лібералізації візового режиму з ЄС Україна мусить вирішити свої економічні та соціальні питання, щоб «приборкати» нелегальну міграцію українців до країн ЄС. Також, запровадивши жорсткіший контроль на східному кордоні, Україна має зупинити потоки нелегалів з третіх країн.

Полегшенням візових умов Тейшейр назвав запровадження шенгенських віз для громадян України, Угоду про малий прикордонний рух з Польщею.

За словами голова представництва Європейської комісії в Україні, за 2008 рік українці отримали 1 млн. шенгенських віз.

 Поділитися