MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Підтримка прав людини та демократичних принципів - новий конкурс Єврокомісії

07.09.2009    джерело: www.civicua.org
Європейська Комісія започатковує конкурс для громадських організацій "Підтримка прав людини та демократичних принципів в рамках рекомендацій відносно Політики Євросоюзу щодо третіх країн з питань тортур та іншого жорстокого, негуманного або такого, що принижує, поводження чи покарання"
Європейська Комісія в рамках програми "Європейського інструменту демократії та прав людини" започатковує конкурс для громадських організацій "Підтримка прав людини та демократичних принципів в рамках рекомендацій відносно Політики Євросоюзу щодо третіх країн з питань тортур та іншого жорстокого, негуманного або такого, що принижує, поводження чи покарання".

Зокрема, Європейська Комісія надаватиме грантову підтримку громадським організаціям, які працюватимуть на попередження та викорінення тортур і жорстокого поводження і/чи створюватимуть умови реабілітації для жертв. Попередження тортур та жорстокого поводження може включати лобіювання ратифікації відповідних міжнародних норм на національному рівні, впровадження механізмів моніторингу, створення кола державних службовців - правоохоронного, судового та медичного персоналу з метою захисту прав людини. Реабілітація включає не лише підтримку жертв через соціальну чи медичну допомогу, але й також юридичну допомогу з метою припинення безкарності.

Діяльність в рамках даного гранту може також включати лобіювання та моніторинг ратифікації міжнародних норм щодо попередження тортур на зразок Конвенції ООН проти тортур (UNCAT) та Додаткового протоколу до неї; проведення тренінгів для державних службовців з питань захисту прав людини; дослідження та публікації на дану тему; інформаційно-ознайомча діяльність; юридична підтримка; медична допомога та соціальна реабілітація тощо.

Бюджет проекту коливається між 200 тис. та 1,5 млн. євро та покриває близько 80% необхідних коштів, інші 20% повинні покриватися за рахунок інших джерел. Всі організації, які прагнуть подавати заявки на участь у конкурсі, та їхні партнери повинні бути зареєстровані в базі даних EuropeAid PADOR.

До розгляду приймаються лише концепції визначеного формату, які повинні бути надіслані до офісу Європейської Комісії у Брюсселі.

Кінцевий термін - 15 жовтня 2009 року.

Більш детальна інформація на сайті Єврокомісії.

Переклад - портал "Європейський простір"
 Поділитися