MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рівний доступ до якісної освіти відкладається...

08.09.2009    джерело: www.ac-rada.gov.ua
через колективну безвідповідальність урядовців (результати аудиту ефективності використання запозичених Україною у Світового банку коштів для впровадження Проекту рівного доступу дітей до якісної освіти)

через колективну безвідповідальність урядовців

Освіта є запорукою майбутнього України, а проблема рівності доступу до освіти на сьогодні залишається такою ж актуальною, гостро соціальною і  пріоритетною для держави, як і раніше. Однак, за результатами аудиту ефективності використання запозичених Україною у Світового банку коштів для впровадження Проекту рівного доступу дітей до якісної освіти, Колегія Рахункової палати під головуванням Валентина Симоненка зробила висновок про відсутність у залучених до цього Проекту чиновників Міністерства освіти і науки, Міністерства економіки, Міністерства фінансів бажання, професіоналізму і державницького підходу для забезпечення ефективної та своєчасної реалізації відповідних заходів щодо досягнення цієї мети.

В результаті, на визначену міжнародною угодою дату завершення цього Проекту не реалізовано жодного з трьох його компонентів, цілями яких було підвищення професійності учителів й директорів шкіл,  поліпшення умов навчання в школах й підвищення ефективності системи загальної освіти.

Із запозичених 87 мільйонів доларів США за 3,5 роки використано лише 10 відсотків, а із загальної кількості укладених контрактів фактично невиконаними залишились майже їх половина.  

Як зазначила Колегія, основну відповідальність за незадовільний стан впровадження цього надзвичайно важливого Проекту та неефективне використання запозичених коштів несуть керівники Міністерства освіти і науки, яке було його ініціатором та призначене Урядом відповідальним виконавцем, але не вжило необхідних заходів щодо його організаційного забезпечення, створення передбаченої чинною нормативно-правовою базою та проектними угодами системи планування, управління та контролю за впровадженням Проекту, не встановило механізмів нагляду за структурами, створеними при міністерстві для координації заходів Проекту, не врегулювало питання взаємодії та контролю за діяльністю установ, відповідальних за впровадження окремих напрямів Проекту на всіх його рівнях.

А аналіз листування з Світовим банком засвідчив, що іноземний кредитор був більше стурбований станом реалізації Проекту, ніж чиновники Міносвіти, Мінекономіки, Мінфіну, які і не намагалися об’єднати спільні зусилля для своєчасного і повного впровадження Проекту, досягнення його цілей.

Цьому сприяла і байдужа позиція Кабінету Міністрів України, якому навіть не вистачило волі, щоб протягом 3,5 років запрацював Комітет на чолі з віце-прем’єр-міністром для координації всіх залучених органів до участі у діяльності Проекту. Як наслідок, нагляду за виконанням Проекту з боку Уряду не було. Не заслуховував Уряд і звітів керівництва Міністерства освіти щодо стану Проекту, не приймав рішень для усунення проблем, що заважали його реалізації.  

За висновками Рахункової палати незадовільне впровадження Проекту, в умовах відсутності можливостей бюджетного фінансування, призвело до скасування  фінансування низки заходів за рахунок запозичених коштів на суму майже 16 мільйонів доларів США (18 відсотків суми позики). Через це  втрачено можливість реалізувати такі заходи, як виготовлення та розповсюдження підручників для сільських шкіл, оновлення шкільних бібліотек (10 шкіл на кожну область), забезпечення матеріалами для викладання іноземних мов, створення електронної бази даних про наявні навчальні матеріали, інноваційного розвитку шкіл (передбачалось надання міні-грантів) та органів управління освітою райдержадміністрацій, запровадження національної інформаційної системи управління освітою для збору та поширення стратегічної інформації щодо доступу до освіти та її якості.

Через затримки із підготовкою та неякісне проведення тендерних процедур під питанням залишились закупівлі послуг з навчання 4,4 тисяч вчителів, придбання 182 навчальних кабінетів математики, фізики, біології, хімії для 86 шкіл, 87 автобусів у сільські райони, розроблення проектно-кошторисної документації для ремонтів 211 шкіл та здійснення цих ремонтів на загальну суму майже 63 мільйона доларів США.

На засіданні Колегії керівництву Міносвіти було запропоновано низку рекомендацій з метою завершення тих заходів та контрактів, що були вже розпочаті, але впровадження яких невиправдано затягувалось.

Прес-служба Рахункової палати

 

 Поділитися