MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Суд відхилив вимогу матеріальної компенсації у справі за позовом до «Бліц-інформу» та Максима БіровашаЇхній гіпноз – це наш страхНСЖУ назвала 15 душителів свободи слова‘Могили вбитих цивільних у кожному дворі’, — Юрій Ляпкало, МаріупольЮрій Дмитрієв став лауреатом премії Свободи імені Андрія СахароваЮрій Дмитрієв подав скаргу до ЄСПЛЮрій Дмитрієв став лауреатом премії «За права людини і верховенство права»Помер Юрій Орлов – засновник Московської Гельсінської групиЮрій Дмитрієв невинуватий і має бути звільненийРешение ЕСПЧ по делу Шуста и Сидоренко против УкраиныПрекратите преследования добровольцев!Юрій Литвин. 80-річчя.Повернення додому. Василь Стус, Юрій Литвин, Олекса ТихийЦвяходер та кувалда – нова зброя харківської владиЮрій Чайка знайшов "ворогів народу"...Люди з можливостями, обмеженими владоюВерните поезда!Юрій Кармазін про Конституційний Суд: «Я тебе породив - я тебе й знищу!»Як загинув поет і політв’язень Юрій ЛитвинЧи справедливо міністр внутрішніх справ отримав антипремію як найбільший порушник прав людини?

Суд ухвалив стягти 6 млн грн моральної компенсації з «Бліц-інформу» та Максима Біроваша на користь ЄДАПСу

22.09.2009    джерело: www.telekritika.ua
Це вже другий розгляд справи «Сидоренко проти Біроваша». Юрій Сидоренко подав позов до «Бліц-інформу» на суму 46 млн грн, сплативши держмито у розмірі 4,6 млн грн, у листопаді 2007 року

18 вересня Деснянський районний суд міста Києва частково задовольнив позов голови консультаційної ради Консорціуму ЄДАПС Юрія Сидоренка проти ЗАТ «Бліц-інформ» (газета «Бизнес»), журналіста Максима Біроваша та екс-головного редактора «Бизнеса» Сергія Кобишева. Про це ТК повідомив представник Максима Біроваша Олександр Бурмагін.

Загальна сума позову – 46 мільйонів гривень. Суд її зменшив, ухваливши стягнути 6 млн грн моральної компенсації та 600 тис. грн покриття судових витрат з видавництва «Бліц-інформ», а також по 5 тис. грн морального відшкодування та по 510 грн компенсації судових витрат з Максима Біроваша і Сергія Кобишева.

Через суд Юрій Сидоренко прагне спростування трьох речень із серії журналістських розслідувань Максима Біроваша про проблеми паспортної системи України та відшкодування заподіяної йому моральної шкоди. Зокрема, позивач заявляє про порушення права на недоторканість його приватного життя через використання його імені, поширення його зображення та оприлюднення обставин життя його рідних.

Олександр Бурмагін повідомив ТК, що обов’язково оскаржуватиме рішення Деснянського райсуду в апеляційній інстанції. «Ми в повному обсязі не згодні з позовними вимогами. У матеріалі Максима використано достатньо документів, які підтверджують, що журналіст діяв добросовісно і перевіряв інформацію, яка є достовірною», – пояснив адвокат позицію відповідача.

Це вже другий розгляд справи «Сидоренко проти Біроваша». Юрій Сидоренко подав позов до «Бліц-інформу» на суму 46 млн грн, сплативши держмито у розмірі 4,6 млн грн, у листопаді 2007 року.

23 травня 2008 року Деснянський районний суд ухвалив рішення стягнути моральне відшкодування: 22 млн грн з видавництва і по 5 тис. грн  з автора матеріалу та головного редактора.

24 вересня 2008 року Апеляційний суд міста Києва повністю відмовив позивачу у задоволенні його вимог щодо компенсації моральної шкоди, залишивши в силі частину рішення Деснянського райсуду щодо спростування та заборони використання фотографії позивача.

Верховний Суд України скасував рішення і районного суду, й апеляційного та направив справу на повторний розгляд.

Нагадаємо, що суддя Деснянського районного суду Олена Кальченко цього року була зарахована Національною спілкою журналістів України до переліку «Ворогів української журналістики – 2008» – за ухвалення рішення про стягнення величезної суми моральної компенсації.

 Поділитися