MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Стогнія назвали «юдофобом». Стогній готовий вибачитися, якщо помилився

28.09.2009    джерело: www.telekritika.ua
Академія історії і культури євреїв України імені Шимона Дубнова назвала телеведучого ICTV Костянтина Стогнія «юдофобом». Їх обурила стаття про паломників-хасидів під час щорічного відвідування могили рабе Нахмана Брацлавського в Умані

Академія історії і культури євреїв України імені Шимона Дубнова назвала телеведучого ICTV і керівника продакшн-студії «Жара» Костянтина Стогнія «юдофобом». Про це йдеться у заяві Академії щодо публікації «Луценко приятно удивил...» на сайті видання «Українська правда».

У матеріалі йдеться про особливості поведінки паломників-хасидів під час щорічного відвідування могили рабе Нахмана Брацлавського в місті Умані.

Представники АІКЄУ вважають, що стаття присвячена описуванню «безчинств»  носить «юдофобський характер».

«К. Стогній вирішив побудувати свою статтю на описуванні тільки тих аспектів, які можуть викликати юдофобські настрої, видавши ізраїльтян за спекулянтів, ділків із зростаючим рівнем «кримінальної кмітливості...[...] До того для більшого знущання автор додає «полуничку» про «ситуації з місцевими повіями в стані сильного алкогольного сп’яніння», - зазначено, зокрема у заяві.

Представники єврейських організацій вважають позицію автора «відверто ангажованою».

Вони закликають Президента України, прем’єр-міністра України, Верховну Раду України, МВС, СБУ і Генеральну прокуратуру «звернути увагу на існування проблеми об’єктивного висвітлення окремими журналістами єврейського життя в Україні, а також не допустити розпалювання напруженості в системі міжнаціональних відносин напередодні виборчої кампанії».

У коментарі «Телекритиці» пан Стогній зазначив, що не мав жодного наміру когось образити, натомість переслідував мету привернути увагу до низького рівня організації паломництва в Умані.

«Щодо того, що відбувалося, я маю право на свою точку зору. Я вже 20 років туди їжджу... І вина в тому зовсім не євреїв. Це неорганізованість нашої влади. Зокрема люди, які приїздять в гості, дивляться на нас, як ми не поважаємо закони, і чинять так самі. Ми не відокремлюємо євреїв від загальної ситуації. Замість того, щоб розібратися і зробити так, щоб до Умані було краще їздити євреям, приклеюються ярлики», - каже він.

Телеведучий підкреслив, що готовий вибачитися, якщо допустив «якусь помилку». «В мене дуже багато друзів-євреїв, мене завжди запрошують в Посольство Ізраїлю в Україні, ізраїльські спецслужби я називаю найкращими у світі», - наголосив у своєму коментарі пан Стогній.

«Телекритика»

 Поділитися