MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Екологічна катастрофа у Харкові, вбивство полонених, ціна відбудови — підсумки тижня Надто складне спорядження: росіяни заявили про вбивство британського волонтераДозвіл на вбивство: у Хмельницькому виправдали співробітників колонії, яких звинувачували у смерті в’язняЇй мало виповнитися 53 роки. Житель Тростянця — про затримання і вбивство дружиниЗа вбивство цивільного судитимуть першого російського військового – Офіс ГенпрокурораМаріуполь: окупанти визнали вбивство майже сотні людей у цивільному одязіПравоохоронці не реагували на погрози вбивством – у Токмаку звільнено начальника відділення поліціїСправа про вбивство Кирила Тлявова: у червні відбудуться три судові засіданняПортугальських міграційників засудили за вбивство українця Вбивство Кирила Тлявова: до суду скеровано обвинувальний актПро вбивство жителя Авдіївки Володимира ЄрьомінаКрим: Прокуратура АРК повідомляє, що вбивство Решата Аметова розкритоКрим: «Тримання в ізоляторі – повільне вбивство»Шукача притулку Шахбана Ісакова, затриманого за запитом Росії, сьогодні звільнено з-під варти в залі судуРодичі Влада Лістьєва через 21 рік заговорили про вбивство журналістаВбивство адвоката Юрія ГрабовськогоВолонтера з Полтави визволено з полонуУ Росії прихильникам миру погрожують вбивствомУ Харкові за замахи на вбивство засуджено расистаУ Кривому Розі міліціонер побив затриманого. Відеорегістратор побиття зафіксував. Прокуратура не може збагнути, як таке може бути.

Охтирський міліціонер засуджений за вбивство затриманого під час допиту

18.10.2009    джерело: ua.korrespondent.net
Тростянецький районний суд засудив колишнього старшого оперуповноваженого карного розшуку Охтирського міськрайвідділу міліції Максима Колобиліна до семи років позбавлення волі за вбивство затриманого у 2007 році

Тростянецький районний суд засудив колишнього старшого оперуповноваженого карного розшуку Охтирського міськрайвідділу міліції Максима Колобиліна до семи років позбавлення волі за вбивство затриманого під час допиту.

У 2007 році Колобилін застрелив у своєму службовому кабінеті затриманого, підозрюваного в крадіжці кількох скутерів. Перевищуючи свої службові повноваження, міліціонер вдався до фізичного і психічного насильства відносно затриманого, змушуючи таким чином зізнатися його у скоєнні злочинів. Окрім того, міліціонер застосував табельний пістолет Макарова, щоб примусити підозрюваного дати потрібні свідчення. Колобилін приставляв пістолет до голови затриманого, а коли потерпілий спробував рукою відвести його, оперуповноважений випадково натиснув на спусковий гачок. Від отриманого вогнепального поранення затриманий помер у реанімаційному відділенні Охтирської центральної районної лікарні.
Колишній оперуповноважений засуджений за ч. 3 ст. 365  Кримінального кодексу України - "перевищення влади або службових повноважень, що спричинило важкі наслідки".

 Поділитися