MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За перформенс – за ґрати?

09.11.2009    джерело: maidan.org.ua
У вівторок 10 листопада об 11:00 під Лук’янівським СІЗО (м. Київ, вул. Дегтярівська, 13, станція метро Лук’янівська) відбудеться акція протесту проти кримінального переслідування О.Володарського
У вівторок 10 листопада об 11:00 під Лук’янівським СІЗО (м. Київ, вул. Дегтярівська, 13, станція метро Лук’янівська) відбудеться акція протесту проти кримінального переслідування художника-акціоніста Олександра Володарського.

Учасники акції протесту під Лук’янівским СІЗО вимагатимуть негайного звільнення Олександра Володарського та припинення кримінального переслідування, яке він зазнав через мирну акцію. Посадові особи МВС України, причетні до необґрунтованого порушення кримінальної справи щодо Олександра Володарського, повинні бути притягнуті до відповідальності.

Переслідування митця та блогера Олександра Володарського – лише за участь у перформансі біля Верховної Ради України – є грубим порушенням права людини на мирне вираження власних поглядів.

Нагадаємо, що 2 листопада Олександр Володарський та його анонімна партнерка провели перформанс голяка, під час якого імітували статевий акт біля будівлі Верховної Ради України. Ця акція мала привернути суспільну увагу до масових порушень прав людини в Україні, а також до ганебного антидемократичного закону «Про захист суспільної моралі» та репресивної цензури Національної експертної комісії з питань суспільної моралі.

Конституція України та Європейська конвенція про захист прав і свобод гарантує вільне вираження поглядів кожній людині. Ця свобода охоплює перш за все ті форми їх вираження, які зачіпають за живе, ображають або навіть шокують представників державної влади (зокрема, справа Хендісайд проти Великобританії, 1976).

Кримінальне переслідування громадянського активіста з боку МВС свідчить про порушення міліцією базових принципів прав людини. Проти кримінального переслідування Олександра Володарського вже виступили відомі правозахисники, художники та письменники, діячі культури, громадські активісти
 Поділитися