MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Google більше не хоче цензурувати в Китаї

13.01.2010    джерело: www.bbc.co.uk
Інтернетна компанія Google (Ґуґл) каже, що більше не хоче цензурувати результати пошуку на своєму вебсайті в Китаї, заявивши, що це може означати припинення діяльності в тій країні загалом.

Інтернетна компанія Google (Ґуґл) каже, що більше не хоче цензурувати результати пошуку на своєму вебсайті в Китаї, заявивши, що це може означати припинення діяльності в тій країні загалом.

Акції компанії Ґуґл впали, але правозахисники закликали інші закордонні компанії вчинити так само.

Кореспондент Бі-Бі-Сі Рорі Кетлен-Джонс розповідає, що минуло рівно 4 роки відтоді, як Ґуґл започаткував свої послуги в Китаї з цензурою на деякі результати інтернетних пошуків. Відтоді компанію гостро критикували за порушення гасла засновників «не чинити зло».

Тепер в офіційному інтернетному щоденнику компанії чітко вказано на можливість припинення роботи в тій країні, бо працювати там щораз більш незручно.

Ґуґл повідомляє, що у грудні зазнав останньої з низки кібератак з Китаю. Остання названа найсерйознішою, а головною метою нападників був доступ до інтернетних рахунків китайських активісті правозахисного руху на Ґуґлі.

Компанія каже, що напади разом з новими спробами обмежити свободу слова змусили її переглянути позицію.
Ґуґл повідомляє китайському урядові, що більше не буде цензурувати результатів пошуку в його системі.

Якщо, як передбачають, уряд не дозволить компанії працювати без цензури, то Ґуґл піде геть. Це змусить визначатися інші закордонні компанії, що працюють в Китаї.

 Поділитися