MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні заарештували за ОДИН порнофільми

14.01.2010    джерело: www.golosua.com
Нагадаємо, що згідно з новим законом забороняється зберігання предметів порнографічного характеру з метою збуту або поширення

Працівниками міліції було затримано 28-річного харків’янина, у якого було вилучено DVD-диск з фільмом порнографічного характеру.
Про це повідомили в ЦГЗ ГУМВС України в Харківській області. За інформацією правоохоронців, чоловік придбав диск у 22-річного чоловіка на одному з міських ринків. Слідчим відділу було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст.301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).

Нагадаємо, президент Віктор Ющенко підписав закон "Про внесення змін до Кримінального Кодексу України", яким встановлюється кримінальна відповідальність за зберігання порнографії. Як відомо, згідно з новим законом, ввезення і виготовлення в Україні предметів порнографічного характеру з метою збуту або поширення, а також зберігання, перевезення або інше переміщення з тією самою метою або їх збут або примус до участі в їх створенні - караються штрафом від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Альтернативним запобіжним заходом може стати арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, з конфіскацією порнографічних предметів і засобів їх виготовлення і поширення.

Від УГСПЛ: слід зазачити, що Українська Гельсінська спілка з прав людини зверталася до Президента України з вимогою накласти вето на зазначений вище закон. В зверненні правозахисники зазначили: "Цей Закон необґрунтовано та непропорційно обмежує свободу вираження поглядів, втручається у внутрішню свободу особи. Він не досягає тієї мети, заради якої розроблявся. Створює велику загрозу зловживання цією нормою правоохоронними органами, що можуть використовувати її з метою корупції чи шантажу особи".

На підтримку звернення виступило 219 чоловік, серед яких відомі правозахисники та митці. Проте, Президент закон підписав.

Див. також  „Піди туди, не знаю, куди, та заборони все” http://khpg.org/1249134433

й „Мін’юст: зберігання порнографії у медичних цілях не є злочином” http://telekritika.kiev.ua/news/2009-06-22/46382  а саме: „«На практиці це означає, що в кожному конкретному випадку відповідними правоохоронними органами має бути доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, що особа, яка зберігає предмети порнографічного характеру мала на меті здійснити їх збут чи розповсюдження. Доказом такої мети може бути наявність великої кількості примірників одного і того ж твору або наявність відповідних цивільно-правових угод на продаж чи на переміщення цих творів», - пояснили в Мін’юсті”

 Поділитися