MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

КВУ критикує намагання поспіхом змінити виборче законодавствоВРУ прийняла за основу законопроект, який передбачає змін до організації роботи виборчих комісійЖурналістські організації просять ЗМІ не видавати посвідчення стороннім особамПосле второго тура президентских выборов в Украине начнётся жесткое противостояние – председатель КИУ (корректированная)Чи відпрацьовується технологія масового спотворення результатів виборів?Вікторе Федоровичу, не ігноруйте теледебати!Уроки першого туруГолова комітету виборців: фальсифікатори шукають більш витончені механізмиКВУ не зафіксував суттєвих порушень, які б могли вплинути на загальний результат виборів.У день виборів журналісти зможуть отримати правову допомогуСпостерігачі ENEMO помітили недолікиВибори-2010 в оцінці громадської думкиЕксперт: Гарячі лінії не повинні стати лініями збору компроматуВладо, приборкай угодовський екстаз напередодні виборів! – пропонують правозахисникиКВУ: Вибори-2010 - це хаос і непідготованістьПроміжний звіт Бюро демократичних інституцій та прав людини ОБСЄ. Місія спостереження за виборами (24 листопада – 8 грудня 2009р.)КВУ висловив занепокоєння щодо демократичності виборчого процесу в УкраїніНовий закон про вибори в Україні – повернення до часів Кучми, – КВУ45 нардепів вважають, що новий закон про вибори порушує права українцівМожливі загрози проведенню прозорих і демократичних виборів

Верховна Рада прийняла зміни до Закону про вибори

03.02.2010    джерело: www.unian.net
Із закону вилучено положення, за яким засідання виборчої комісії є повноважним, якщо у ньому бере участь не менш як дві третини складу комісії

Верховна Рада України ухвалила в цілому закон України «Про внесення змін до закону України «Про вибори Президента України».

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення цього документа проголосували 233 народних депутати з 243, зареєстрованих у сесійній залі.

За ухвалення документа проголосували 172 депутати від фракції Партії регіонів, один – від БЮТ, 29 – від НУ-НС, 27 – від КПУ та 4 – позафракційні.

При цьому під час голосування частина депутатів від фракції Партії регіонів сиділи на місцях депутатів від фракції НУ-НС, аби не дати їх колегам, які належать до коаліції, витягнути картки під час голосування.

Ухвалені зміни до закону про вибори були внесені депутатом від фракції Партії регіонів, першим заступником голови парламенту Олександром Лавриновичем.

Як повідомляв УНІАН, 28 січня 2010 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні зміни до закону про вибори Президента щодо організації роботи виборчих комісій, на внесення яких наполягала фракція Партії регіонів.

Цим документом із закону вилучено положення, за яким засідання виборчої комісії є повноважним, якщо у ньому бере участь не менш як дві третини складу комісії. При цьому у випадку бездіяльності виборчої комісії комісія вищого рівня має право прийняти рішення по суті питання, віднесеного до компетенції комісії нижчого рівня. У день голосування такі питання розглядаються комісією вищого рівня невідкладно.

Законом також передбачено, що в разі, якщо кандидат на пост Президента України не використав можливість подати встановлену кількість кандидатур до складу відповідної окружної виборчої комісії за 20 днів до дня повторного голосування, Центральна виборча комісія формує склад окружної виборчої комісії у складі 14 осіб (по 7 від кожного кандидата) за поданням голови відповідної обласної ради.

У разі, якщо кандидат на пост Президента України не використав можливість подати встановлену кількість кандидатур до складу відповідної дільничної виборчої комісії за вісім днів до дня повторного голосування, окружна виборча комісія формує склад дільничної виборчої комісії у кількості 16 осіб (по 8 від кожного кандидата), за поданням голови відповідної міської, районної, районної у місті ради.

 Поділитися