MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Доповідач ПАРЄ: зміни до виборчого закону не можна застосовувати

04.02.2010    джерело: www.dw-world.de
Ренате Вольвенд переконана, що у такий стислий термін, який залишився до голосування, провести належну роз’яснювальну роботу серед усіх пересічних співробітників виборчих комісій неможливо

Зміни до виборчого закону, внесені напередодні голосування, не мають бути застосовані у неділю. Таку думку в інтерв’ю «Німецькій хвилі» висловила доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ренате Вольвенд.

Ренате Вольвенд висловила очікування, що внесені до закону про вибори президента зміни на практиці не будуть застосовані. Адже у такий стислий термін, який залишився до голосування, провести належну роз’яснювальну роботу серед усіх пересічних співробітників виборчих комісій, на думку Вольвенд, неможливо. «Я очікую на зустріч з представниками Центральної виборчої комісії, аби запитати їх: як вони збираються належним чином роз’яснити законодавчі зміни на місцях? Я спробую пояснити, що прийняті в останній момент зміни не можна застосовувати. У мене є побоювання, що через законодавчий безлад українські суди стануть найбільш завантаженими судами в Європі», - сказала доповідач Ради Європи, відлітаючи до Києва.

«Треба йти голосувати»

Попри всі правові чвари напередодні голосування, Ренате Вольвенд закликала українців у неділю у будь-якому разі прийти на виборчі дільниці. Це єдине, що громадяни можуть зробити для подальшої демократизації своєї країни, переконана парламентарій з Ліхтенштейна. «Я сподіваюсь, що голосування пройде так, як і в першому турі, а саме: чесно, вільно і прозоро. Маю надію, що зрештою вирішальним буде саме слово виборця, яке він скаже на виборчих дільницях», - наголосила Вольвенд. На думку доповідачки ПАРЄ, новообраний президент має докласти зусиль, аби з України було у найближчому майбутньому знято моніторинг Ради Європи.

Євген Тейзе

 Поділитися