MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

КВУ не бачить причин для оскарження результатів виборівКВУ: порушень у другому турі побільшалоНапередодні повторного голосуванняЗміни до закону про вибори спричинять безлад у комісіях — голова КВУДоповідач ПАРЄ: зміни до виборчого закону не можна застосовуватиВерховна Рада прийняла зміни до Закону про вибориКВУ критикує намагання поспіхом змінити виборче законодавствоВРУ прийняла за основу законопроект, який передбачає змін до організації роботи виборчих комісійЖурналістські організації просять ЗМІ не видавати посвідчення стороннім особамПосле второго тура президентских выборов в Украине начнётся жесткое противостояние – председатель КИУ (корректированная)Чи відпрацьовується технологія масового спотворення результатів виборів?Вікторе Федоровичу, не ігноруйте теледебати!Уроки першого туруГолова комітету виборців: фальсифікатори шукають більш витончені механізмиКВУ не зафіксував суттєвих порушень, які б могли вплинути на загальний результат виборів.У день виборів журналісти зможуть отримати правову допомогуСпостерігачі ENEMO помітили недолікиВибори-2010 в оцінці громадської думкиЕксперт: Гарячі лінії не повинні стати лініями збору компроматуВладо, приборкай угодовський екстаз напередодні виборів! – пропонують правозахисники

У КВУ стверджують, що судова війна не вплине на результат виборів

09.02.2010    джерело: www.newsru.ua
""Майдан" як явище 2004 року політики не можуть організувати, його може організувати сам народ. Якщо ж говорити про мітинги, пікети на підтримку різних кандидатів, то вони, очевидно, будуть. Але їх вплив на перебіг подій практично буде рівним нулю", вважає Олександр Черненко

Оскарження результатів президентських виборів суттєво не вплине на результати голосування, вважає голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко. Таку думку він висловив під час веб-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"За нашими оцінками, перспективи оскарження результатів виборів можливі на 10-20 ділянках. Для того, щоб зрівняти результат, штабу Тимошенко (кандидат на пост президента, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко - ред) необхідно оскаржити вибори більш ніж на півтисячі ділянок. На мою думку, це нереально ", - сказав він.

При цьому він не виключив, що Тимошенко може закликати своїх прихильників до акцій протесту, але це не буде другий Майдан.

"Майдан" як явище 2004 року політики не можуть організувати, його може організувати сам народ. Якщо ж говорити про мітинги, пікети на підтримку різних кандидатів, то вони, очевидно, будуть. Але їх вплив на перебіг подій практично буде рівним нулю. Сам факт, що в перший день після виборів в штабі Тимошенко відмовились від деструктивних дій, я оцінюю дуже позитивно. Якщо кандидат незадоволений результатами, він має право на оскарження. Головне, щоб це оскарження не супроводжувалось психологічним тиском на суди", - заявив він.

Водночас, Черненко вважає, що "Україна зробила кілька кроків назад у питанні демократичності виборів, у порівнянні з 2006 і 2007 роками. Проте є великий прогрес у порівнянні з 2004 роком".

"Дійсно, вибори були проблемними, вибори були напруженими, мали місце зловживання. Але я вважаю, що волевиявлення громадян було зафіксовано. Простий приклад. У 2004 році в Донецькій області у другому турі за повної мобілізації виборців явка становила 96%. У 2010 році у другому турі в Донецькій області при повній мобілізації явка склала 76%. Це свідчить про те, що у 2004 році 20% було "домальовано". Зараз цього не відбулося", - додав він.

Водночас, глава місії спостерігачів від Міжпарламентської асамблеї країн СНД, перший віце-спікер Ради Федерації Олександр Торшин, вважає, що подібні судові розгляди можуть "призвести до остаточного розколу країни".

7 лютого, відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з озвученими результатами , з незначним відривом перемагає Янукович.

Незважаючи на схвальні оцінки українських виборів міжнародними спостерігачами, прихильники БЮТ не поспішають визнавати результати голосування другого туру і прораховують варіанти судових позовів.

Комітет виборців України також не зафіксував критичної маси порушень, яка могла б спотворити результати волевиявлення на виборах президента.

 Поділитися