MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Звернення проти обмеження права громадян брати участь в управлінні державними справами

11.02.2010    джерело: www.gau.org.ua
Після ретельного вивчення Постанов Кабміну громадські організації — учасниці Громадянської Асамблеї України - дійшли висновку, що "додаткові заходи" різко звужують можливості громадських організацій брати участь у формуванні та реалізації державної політики
Після ретельного вивчення та ґрунтовного обговорення Постанов Кабміну громадські організації — учасниці Громадянської Асамблеї України - дійшли висновку, що "додаткові заходи" різко звужують можливості громадських організацій брати участь у формуванні та реалізації державної політики.

Зокрема:

- штучно обмежується кількість громадських організацій, які можуть брати участь у роботі громадських рад, наприклад, на рівні міністерств і обласних організацій — до 15 організацій.

- штучно обмежується територіальним статусом право громадських організацій брати участь у громадських радах. Це суперечить Рекомендаціям Комітету Міністрів держав — членів Ради Європи стосовно правового статусу неурядових організацій в Європі (№ СМ/Rec(2007)14) та Рішенню Європейського суду з прав людини (справа «Корецький та інші проти України» 2008 р.).

- вимога обирати громадські ради під час щорічних зборів не менше ніж однією четвертою від кількості зареєстрованих громадських організацій фактично унеможливлює створення таких рад.

Постанова Кабміну № 10 від 06.01.2010 р., на відміну від попереднього нормативного акта, не передбачає обов’язкового проведення консультацій з громадськістю за ініціативою громадських організацій, що, відповідно, є значним обмеженням права громадян через громадські організації брати участь в управлінні державними справами.

Повний текст Звернення

Для того щоб підтримати звернення, зверніться до регіональних партнерів чи членів Оргкомітету ГАУ.

Організації, чиї офіси знаходяться у м. Києві, матимуть змогу підписати Звернення після попереднього зголошення на електронну пошту [email protected] (з 15 лютого і до 18 лютого з вами сконтактують, щоб отримати оригінал підпису)

Збір підписів триватиме до 20 лютого.

Якщо у вас виникатимуть питання - надсилайте їх на скриньку [email protected]

 Поділитися