MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники просять Президента накласти вето на антиконституційний закон

10.03.2010   
Зміни до Регламенту ВРУ, на думку авторів звернення, очевидно порушують Конституцію України й, поставивши свій підпис, новий Президент надасть суспільству однозначний сигнал про те, що практика порушень Конституції та законодавства владою буде продовжуватись, не дивлячись на зміну влади

Зміни до Регламенту ВРУ, на думку авторів звернення, очевидно порушують Конституцію України й, поставивши свій підпис, новий Президент надасть суспільству однозначний сигнал про те, що практика порушень Конституції та законодавства владою буде продовжуватись, не дивлячись на зміну
влади

Президенту України

Януковичу Віктору Федоровичу

01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

Вельмишановний Вікторе Федоровичу!

Відповідно до положень Закону України «Про звернення громадян» звертаємось до Вас, як до Президента і гаранта Конституції України із пропозицією.

9 березня 2010 року, 235 народних депутатів України ухвалили зміни до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України». Проаналізувавши відповідні положення Конституції, які стосуються цього питання, ми приходимо до висновку про наявність очевидної невідповідності ухвалених змін до конституційних положень.

Ми вважаємо, що неприпустимим є приносити в жертву неухильне дотримання Конституції України політичній стабільності в державі.

Ми хочемо застерегти Вас від підписання запропонованих депутатами Верховної Ради України змін до Закону України «Про регламент Верховної Ради України», адже таким чином новий Президент України надасть суспільству однозначний сигнал про те, що практика порушень Конституції та законодавства владою буде продовжуватись, не дивлячись на зміну влади.

Ми закликаємо Вас до терпіння, мудрості та дотриманню Конституції не на словах, а на ділі, за будь-яку ціну.

Вельмишановний Вікторе Федоровичу! Звертаємось до Вас із пропозицією скористатись своїм правом, передбаченим п. 30 ч. 1 ст. 106  Конституції України та застосувати вето щодо запропонованих депутатами Верховної ради змін до Закону України «Про регламент Верховної Ради України».

Сподіваємось, що Вам вистачить політичної волі і політичної мудрості для того, щоб не принести право в жертву доцільності, щоб не повторювати помилок, які допускались усіма Вашими попередниками.

З повагою,

Галина Койнаш, Харківська правозахисна група

Людмила Ямщикова, ХМГО “Центр соціального партнерства”

Костянтин Рєуцький, Правозахисний центр «Поступ»

Микола Фельдман, ГО «Експертна група»

Микола Коробко, Криворізьке міське об’єднання ВУТ “Просвіта” ім. Т.Шевченка

Інга Дуднік, ГО «Теріторія успіху»

Іван Іванюта, ГПО «Справедливість»

В’ячеслав Якубенко, Харківська правозахисна група

 

10.03.2010 року

 Поділитися