MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Контроль за владою після виборів: редакційні стандарти і правові аспекти»

18.03.2010    джерело: www.medianet.net.ua
- дводенний тренінг, до участі в якому «Інститут розвитку регіональної преси» запрошує журналістів регіональних друкованих та онлайн ЗМІ. Анкети-заявки на конкурс приймаються до 29 березня 2010 року

Громадська організація «Інститут розвитку регіональної преси» запрошує журналістів регіональних друкованих та онлайн ЗМІ, які займаються висвітленням виборів, взяти участь у дводенному тренінгу «Контроль за владою після виборів:редакційні стандарти і правові аспекти» в рамках проекту «У-Медіа» Інтерньюз Нетворк за підтримки АМР США.

Тренінг відбудеться у Києві 9-10 квітня 2010 року

Тренери:

• Ніна Кур’ята-Стасів, редактор розділу у тижневику «Власть денег», працювала головним редактором Інтернет-газети www.seychas.ua , керівником та редактором кількох проектів на www.liga.net, в інших ЗМІ, викладачем авторського курсу «Наукова журналістика» в НаУКМА, проводить тренінги з журналістики для журналістів, студентів, вчених.

 • Людмила Панкратова, медіа-юрист, медіа-тренер, має десятирічний досвід адвоката з питань трудового, комерційного права, інформаційних спорів та захисту прав людини, проходила стажування в Європейському Суді з прав людини у Страсбурзі. Має великий досвід тренерської роботи, провівши більше 100 семінарів, тренінгів, конференції, круглих столів для журналістів, юристів та суддів України з питань міжнародних стандартів свободи слова. Засновник Асоціації медіа-юристів.

Програма:

1. Роль ЗМІ після виборів. Очікування читацької аудиторії, можливості ЗМІ.

2. Відмінності у висвітленні діяльності переможців та переможених, влади та опозиції.

3. Моніторинг діяльності влади - як робити це грамотно.

4. Контрольні точки для висвітлення після виборів, планування публікацій до них.

5. Джерела інформації для пост виборчих публікацій.

6. Правові аспекти роботи редакції у виборчий та пост виборчий періоди.

7. Юридичні ризики для ЗМІ в пост виборчий період.

8. Аналіз судової практики за позовами до ЗМІ в період президентських виборів 2010 р.

Участь у тренінгу дасть журналістам розуміння того, як реалізувати функцію журналістики у контролюванні дій влади. Після тренінгу повинно бути сформовано бачення, у які терміни та способи та за допомогою яких професійних інструментів ЗМІ можуть відслідковувати результати роботи новообраної влади. Будуть відпрацьовані навички журналістської роботи. Особливу увагу буде приділено аналізу судової практики за позовами до ЗМІ (за участю ЗМІ) та тактиці захисту в таких справах. Журналісти отримають практичні рекомендації, як уникнути юридичних ризиків в період виборів та у пост виборчий період.

Участь у тренінгах є безкоштовною. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та компенсація витрат на проїзд.

Для участі у тренінгу необхідно заповнити та надіслати анкету-заявку на адресу: [email protected]  до 29 березня 2010 року.

Анкету можна отримати у такий спосіб:

1.зареєструватись (якщо не зареєструвались) у Медіа-Мережі www.medianet.net.ua

2.заповнити ваш особистий профіль або профіль організації (якщо не заповнили),

3.знайти у Анонсах тренінг http://medianet.net.ua/event.php?event_id=21

4.завантажити анкету (посилання на анкету у тексті)

відправити її на адресу: [email protected]  до 29 березня 2010 року

5.натиснути у анонсі на функцію "Буду"

 Із запитаннями звертайтеся  за номером 067 547 22 33. 

Групи учасників тренінгу формуються на конкурсних засадах. Організатори повідомлять запрошених учасників про участь до 2 квітня 2010 року.

Джерело: www.medianet.net.ua/event.php?event_id=21

 

 Поділитися