MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ігоря Бакая виправдали

25.03.2010    джерело: www.bbc.co.uk

Печерський районний суд Києва закрив кримінальні справи проти екс-голови держуправління справами Ігоря Бакая. У київській прокуратурі вирішують чи подавати апеляцію.

"Таке рішення ухвалив Печерський суд. Там кілька справ. Ми зараз визначаємося: подавати апеляцію чи ні", – заявив прокурор Києва Юрій Ударцов.

Якщо прокуратура не подасть апеляцію протягом семи днів, екс-голова держуправління справами зможе повернутися в Україну, не побоюючись переслідувань.

На початку травня 2005 року МВС України оголосило Ігоря Бакая в міждержавний розшук. Його звинувачували у зловживанні службовим становищем і перевищенням службових повноважень на посаді голови ДУС.

Ігор Бакай виїхав з України після Помаранчевої революції до Росії, оселився у Москві і отримав громадянство РФ. Екс-голова ДУС поки не заявляв про своє бажання повернутися в Україну.

Експерти зазначають, що урядовці часів Кучми починають поступово повертаються в Україну. Приклад цьому і екс-міністр міністр внутрішніх справ Микола Білокінь. Так само, як і Ігор Бакай він емігрував до Росії у 2005 році, відразу після Помаранчевої революції і до цього часу там успішно займався бізнесом. У квітні 2005 року міністерство внутрішніх справ на чолі з Юрієм Луценком оголосило про розшук Миколи Білоконя в Інтерпол.

Однак останні заяви екс-керівника українського бюро "Інтерполу" Ростислава Вергелеса свідчать про те, що Інтерпол ніколи і не шукав Миколу Білоконя, тож екс-міністр внутрішніх справ може повертатися в Україну.

 Поділитися