MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Українські жінки позиваються проти АзароваЧому я подала в суд на прем’єра Азарова?Правозахисники скаржаться Карпачовій на дискримінацію жінок АзаровимАзаров: проводити реформи - не жіноча справаВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняУ Росії вербують увʼязнених жінок воювати проти УкраїниДо України евакуювали жінку, якій окупанти не платили пенсію через її український паспорт День бабака замість години суду. Дайджест російських протестівПідземний дитсадок, замінована АЕС, обстріл Донецька — підсумки тижняСтарі стратегії РФ у новому році Святвечір у Херсоні, суди над українськими полоненими, хімічна зброя — підсумки тижня‘Я бачив, як співробітники ФСБ вивозили українських дітей на територію Білорусі’‘Якби мені дали автомат, я б їх повбивала усіх…’‘Я пишаюся, що є частиною безстрашного кримськотатарського народу’‘Без права на скаргу’ — візит до Качанівської виправної колонії №54 В ООН підтвердили понад 800 випадків свавільних затримань цивільних під час російської окупаціїРосія утримує щонайменше 126 жінок у полоні Маєш паспорт — живи: в окупованому Запоріжжі росіяни не видають інсулін, якщо в людини немає паспорта РФ Забрали окуляри та Коран і заборонили спілкуватися кримськотатарською мовою Окупанти використовують дітей та АЕС як щит від українського контрнаступу — підсумки тижня

За кількістю жінок-вископосадовців Україна пасе задніх

09.04.2010    джерело: www.golosua.com
О. Каретнікова
"Нормальна світова практика представництва жінок в парламенті сягає 30%. 20% - у європейських країнах, 30% - у США. .... Показник України 7,5% на цьому фоні непокоїть»

В Україні досить низький рівень високопосадовців-жінок. Про це повідомила голова правління міжнародної благодійної організації «Український жіночий фонд» Наталя Карбовська на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.
За її словами, такий показник є неприпустимим у країні, де 54% населення складають жінки. «Українські політики завжди дивували наших співвітчизників своїми неординарними заявами, але цього разу вони перевершили самі себе», - сказала вона, коментуючи висловлювання прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо відсутності жінок в уряді. 
«Місце жінки не тільки на кухні. Як заявив Азаров: «Не жінкам реформи робити», змушує нас обуритися і наголосити, що Україна, яка ще минулого року за гендерним представленням була в середині списку, сьогодні посідає передостаннє місце серед країн Африки та країн, що відстають в розвитку», - зазначила вона.
Н. Карбовська навела статистику, згідно з якою серед народних депутатів України лише 7,5% - жінки. «Це, якщо брати до уваги всі інститути влади України, однин з найвищий показників: радники Президента — 0%, Кабінет міністрів — 0%, керівний склад Верховної Ради України, до якого входять спікер та його заступники, - 0%, голови комітетів Верховної Ради — 7%, керівники обласних державних адміністрацій та АР Крим — 0%. Кращою є ситуація серед депутатів обласних рад — 12%, районних — 23%, міських рад — 28%, серед державних службовців вищих категорій — 18%», - наголосила вона, підкресливши, що рівень повноважень та можливості впливу на ухвалення загально-державних рішень у жінок набагато менші.
Водночас директор «Програми сприяння парламенту України» Еллі Валентайн зазначила, що нормальна світова практика представництва жінок в парламенті сягає 30%. «20% - у європейських країнах, 30% - у США. Для прикладу, РФ — 13,2% жінок в парламенті, Латвія — 22%, Польща — 20%, Швеція — 42%. Бельгія — 43%. Найбільший показник, як не дивно, у республіці Руанда — 50%. Показник України 7,5% на цьому фоні непокоїть», - сказала вона.

 Поділитися