MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

КНМП погрожує владі журналістськими заворушеннямиТВі закликає Януковича припинити втручання СБУ в роботу медіаринку«Репортери без кордонів» засуджують спроби залякування журналістів в УкраїніМВС: Обшук у журналістки Білозерської проводився з санкції судуМедіа-експерти не погоджуються із заявою «Репортерів без кордонів»КНМП засуджує практику команди ПрезидентаРідні не знають, де росіяни тримають полоненого правозахисника Максима БуткевичаНацрада = Роскомнадзор? Чи загрожує свободі слова закон ‘Про медіа’?Військкомат ‘за’, прикордонники — ‘проти’. Як студенти намагаються виїхати за кордон та чи законно їм відмовлятиДе так вільно дихає людина? І чим вона там дихає? «Горіновська» стаття, «криваві» фонтани, весілля в чорному – дайджест російських протестівКонституція, конституційна доктрина, конституційний процес і війнаБілоруська карта Путіна23 грудня – головне за день16 грудня – головне за деньБілорусь: Заарештовано журналіста, який оприлюднив розслідування про «ексберкутівців» у силових структурах РБКримінальні провадження за статтею 111 КК України щодо журналістівУ зоні небезпеки, або Хто захистить права журналістів в Україні?Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 24 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 13.01.2020–17.01.2020Станіслав Асєєв – цьогорічний лауреат премії «Вільна преса Східної Європи»

«Репортери без кордонів» занепокоєні ситуацією зі свободою слова в Україні

17.04.2010    джерело: www.telekritika.ua
Як зазначається у повідомленні організації, незважаючи на укріплення позицій України в індексі свободи преси за кілька попередніх років, в останні три місяці сталися випадки залякування журналістів, фізичної атаки на них та вияви неповаги до медіа

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» занепокоєна погіршенням ситуації зі свободою слова, яке відбулося в Україні після обрання президентом Віктора Януковича.

Як зазначається у повідомленні організації, незважаючи на укріплення позицій України в індексі свободи преси за кілька попередніх років, в останні три місяці сталися випадки залякування журналістів, фізичної атаки на них та вияви неповаги до медіа.

«Репортери без кордонів» підтримують відкритого листа 17 журналістів телеканалу TВi до Януковича і засуджують ліквідацію Національної комісії з утвердження свободи слова. «Януковичу варто пояснити цей крок та чітко озвучити свою політику щодо медіа», - вважає організація.

Захисники свободи слова шоковані випадками арештів та фізичної атаки на журналістів, що відбулися за останні кілька днів. До таких вони відносять інциденти з редактором газети «Експрес» Андрієм Веєм та журналістом дніпропетровського 9 каналу Борисом Брагінським, з також арештованими 8 квітня Ігорем Мірошниченком і Андрієм Мохнюком. Окрім цього, організація в курсі інциденту з мікрофоном репортера СТБ Сергія Андрушка і київським чиновником Володимиром Стороженком.

«Репортери без кордонів» також занепокоєні ситуацією з телерадіостанціями «Автор-В» та «Глас».

 Поділитися