MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

КНМП засуджує практику команди Президента

22.04.2010    джерело: www.telekritika.ua
Київська незалежна медіа-профспілка вважає неприпустимим те, що українські журналісти не були допущені на прес-конференцію керівників двох країн у Харкові в той час, як російські колеги потрапили туди майже всі

Київська незалежна медіа-профспілка засуджує практику команди Президента Віктора Януковича, згідно з якою українські журналісти не були допущені на прес-конференцію керівників двох країн у Харкові в той час, як російські колеги потрапили туди майже всі.

Про це йдеться в заяві КНМП. У тексті організації також зазначено, що рішення пропускати на майбутню  прес-конференцію з регіональними засобами масової інформації лише державні ЗМІ або тих, які мають державну частку власності, викликає здивування. «Таким чином порушується рівноправність громадян і ЗМІ, адже Конституція декларує рівноправність всіх форм власності», - наголошують автори звернення.

Нагадаємо, адміністрація Януковича не допустила більшість українських журналістів до зустрічі президентів Дмитра Медведєва та Віктора Януковича в Харкові 21 квітня. Більшість журналістів спостерігали за прес-конференцією з прес-центру, де транслювалися лише протокольні моменти, а також сама прес-конференція. Можливості поставити запитання вони не мали.

Також  адміністрація Віктора Януковича відмовилась акредитувати профільне видання «Телекритика» на зустріч президента з журналістами, яка відбудеться 22 квітня.

 Поділитися