MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Харків отримує Приз Європи в 2010 році

30.04.2010   

Приз Європи 2010 року присуджено українському місту Харків. Таке рішення одностайно було ухвалене сьогодні у Страсбурзі під час засідання Комітету з довкілля, сільського господарства та місцевих і регіональних справ Парламентської асамблеї Ради Європи.

Харків, що є першим українським містом, яке здобуло цю нагороду, вже був нагороджений Європейським дипломом в 2003 році, Почесним прапором в 2004 році та Почесною табличкою в 2008 році.

Будучи великим культурним, науковим, навчальним та промисловим центром України, Харків розвинув широку мережу міжнародних контактів з 16 містами-побратимами в різних країнах світу, окремі з яких є лауреатами Призу Європи, наприклад, Болонья в Італії та Нюрнберг в Німеччині. Велика кількість делегацій щорічно приїздять до Харкова, що створює можливості співпраці як з країнами Західної, так і Східної Європи. Численні представники з міст-побратимів щороку стають учасниками міжнародних заходів, таких, як День міста, міжнародний футбольний турнір для юніорів з міст-побратимів чи фестиваль класичних танців.

Заснований ПАРЄ в 1995 році, Приз Європи є найвищою відзнакою, яка присуджується муніципалітетам за їхню діяльність на європейському рівні. Приз складається із статуетки, медалі, диплому та стипендії для навчального візиту молодого представника міста-переможця.

 Поділитися