MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Києві заборонили Марш свободи. Один з активістів прикував себе до огорожі

17.05.2010    джерело: helsinki.org.ua.index.php?id=1273943611

Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив проведення запланованого на 15 травня, Маршу Свободи за реформування державної політики щодо алкоголю, тютюну та інших наркотиків.

Замість цієї акції на Михайлівській площі столиці відбувся мітинг Коаліції учасників Помаранчевої революції за право на мирні збори і свободу слова, а також мітинг ВО Свободи проти пропаганди наркотиків.

При цьому Всеукраїнське Об'єднання Свобода розповсюдило заяву, в якій йде мова про те, що "13 травня 2010 Київська міська організація ВО Свобода звернулася до начальника Головного управління МВС України в місті Києві з вимогою не допустити наркотичного шабашу в столиці пропагандистами наркоторгівлі.

14 травня 2010 судовим рішенням було заборонено проведення 15 травня 2010 у Києві так званого маршу свободи в рамках глобального конопляного маршу".

При цьому прес-аташе Маршу Свободи Тарас Ратушний стверджує, що суд виніс відповідне рішення без участі в засіданні представників Маршу Свободи.

Офіційною підставою для заборони проведення Маршу стало святкування Днів Європи в Україні та можливі зіткнення і масові заворушення.

На знак протесту Ратушний прикував себе ланцюгом до огорожі, пояснивши це побоюванням, що правоохоронні органи можуть його затримати і не дати можливість провести мітинг.

Прихильників Маршу Свободи зібралося близько 10 чоловік. У ході мітингу Ратушний зачитав вимоги учасників Маршу Свободи, у яких йде мова про необхідність проведення парламентських слухань щодо державної політики у сфері алкоголю, тютюну та інших наркотиків, зупинити наркокорупцію в МВС, піддати амністії українців засуджених за зберігання невеликої кількості наркотиків не з метою збуту, а також на законодавчому рівні згорнути рекламу тютюнових та алкогольних виробів.

При цьому Ратушний підкреслив, що незважаючи на заборону проведення Маршу 15 травня, він обов'язково відбудеться цього року.

У той же час на Михайлівській площі свою акцію провели близько 40 прихильників ВО Свобода. Вони тримали в руках прапори Об'єднання, національні прапори та плакати з написами: Наркотики - це не свобода! Наркотики - це залежність!, Легалізація наркотиків - прибуток наркобаронам, наркоділлерам - смертну кару!.

За порядком на Михайлівській площі стежили понад 50 правоохоронців.

15.05.2010

За матерiалами: Інтерфакс-Україна

 Поділитися