MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові вирубують відомий парк. Люди воюють з міліцією та бульдозерами

25.05.2010    джерело: www.pravda.com.ua

У парку Горького в Харкові всю ніч тривало протистояння між міліцією та харків’янами, які намагаються перешкодити вирубці дерев.
Як повідомляє сайт "Главное", у вівторок уранці з боку дитячої залізниці до місця масової вирубки дерев підігнано важку дорожню техніку - грейдери і бульдозери.
Міліція обіцяє затримувати всіх, хто буде заважати роботі бульдозерів.
У свою чергу активісти мають намір блокувати важку дорожню техніку і не допустити її на територію парку. 
Вирубка дерев для будівництва нової дороги між вулицями Новгородською і Сумською почалася в четвер, 20 травня. На місце подій прибули активісти екологічної групи "Печеніги" та Харківської обласної громадської організації "Ми - харків’яни!", а також співробітники міліції.

Як повідомляє харківський сайт АТН, ні журналістам, ні міліціонерам робітники не повідомили, на яких підставах вони вирубують дерева.
За словами свідків, зрубані дерева падали прямо на перехожих - люди ледве встигали відскочити. Територію, на якій здійснюється вирубка, перекрили лише після того, як на місце прибули співробітники міліції і журналісти.
21 травня на ділянці, де проводиться масова вирубка дерев, були затримані учасники акції протесту, представники ініціативної групи "Прорвемося" й екологічної групи "Печеніги".
У суботу екологи, спортсмени, туристи і місцеві жителі вирішили влаштувати на місці вирубки чергування.
Противники вирубки лісу стали "живим ланцюгом", а також спорудили свого роду "барикаду" зі спиляних дерев.
Зеленбудівцям довелося зупинити роботи зі знищення нових дерев і зайнятися розпилом вже повалених.

Водночас, на думку екологів, в парку Горького здійснено вирубку дерев у кількості, що значно перевищує заявлену міською владою.

Раніше виконком Харківської міськради дозволив розпочати роботи з будівництва автодороги, що сполучає вул. Сумську з вул. Новгородською. Секретар міськради Геннадій Кернес заявляв, що дорога не буде проходити через алеї парку Горького.
Він зазначив, що це буде дорога "зі знаком якості" - чотирисмугова, з відмінним освітленням, яка істотно поліпшить транспортну інфраструктуру міста у рамках підготовки до проведення чемпіонату Євро-2012 з футболу.
У свою чергу виконком дозволив почати вирубку 503 дерев у парку Горького. Замість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" повинен отримати 30,5 тис. грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.

 Поділитися