MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Клятва Гипократа пуста формальність для лікарів лікарні швидкої допомоги?

01.06.2010   
Інна Сухорукова
Харківська лікарня швидкої і невідкладної допомоги не надає необхідної медичної допомоги постраждалим захисникам Парку ім. Горького

Харківська правозахисна група вражена непрофесійними і протиправними діями працівників лікарні швидкої і невідкладної допомоги в Харкові, яка не надає необхідної медичної допомоги учасникам мирної акції проти  вирубки дерев в Центральному міському парку ім. Горького. Незаконні вирубки здійснюються відповідно до рішення Харківської міської ради та міськвиконкому. Троє учасників мирної акції були побиті та отримали травми різного ступеня важкості. Одна жінка, українська журналістка і письменниця Валентина Овід доведена до важкого судинного кризу невідомими молодиками з бейджиками «муніципальна охорона». Двох з цих постраждалих в лікарні невідкладної допомоги відмовилися госпіталізувати, незважаючи на наявність травм.

Після цього один з постраждалих звернувся до лікарні за місцем проживання і в нього було виявлено струс мозку. Жінці, яку швидка допомога відвезла до лікарні з діагнозом «гіпертонічний криз», повідомили, що в лікарні немає місць(!?) Вона була госпіталізована і лікується за місцем проживання. Третю постраждалу, яка потрапила до лікарні невідкладної допомоги після побиття невідомими, протримали кілька годин і виписали без пояснень діагнозу, хоча вона потребувала лікарської допомоги.

Ми впевнені, що таким чином лікарі швидкої і невідкладної допомоги порушують чинне законодавство, зокрема ст.6 Основ законодавства України про медичну допомогу.

Ми звернемося до Міністерства охорони здоров'я та у відповідні комітети Верховної Ради з проханням з’ясувати причини невиконання лікарями лікарні швидкої допомоги у Харкові своїх професійних обов’язків..

 

 Поділитися