MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У червні в Україні і 20 країнах світу пройде акція пам’яті загиблих під час Голодомору 30-х років

11.06.2010    джерело: golodomor.kharkov.ua
Це акція, яка має нас зрушити з місця, повинна звернути увагу в Україні й за її межами, що питання Голодомору ще не закінчено, що цю справу ще не завершено", - сказав генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів.

19 червня біля Меморіалу жертвам Голодомору в Києві (вулиця Івана Мазепи) розпочнеться акція "Не дамо загасити свічку пам’яті", присвячена Голодомору 1932-1933 років. Крім того, аналогічна акція пройде у 20 країнах. Про це повідомив генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів на прес-конференції у п’ятницю в Києві, - повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Це акція, яка має нас зрушити з місця, повинна звернути увагу в Україні й за її межами, що питання Голодомору ще не закінчено, що цю справу ще не завершено", - сказав він.

С. Романів також розповів, що 19 червня у Києві пройде молитва за жертвами Голодомору 30-х років. Після цього свічки пам’яті відправлять до кожної області України, а також до 20 країн, де є українська діаспора, зокрема, до Великої Британії, Австралії, США, Канади, Росії, Іспанії, Аргентини, Бразилії, Греції. Крім того, свічка пам’яті побуває у резиденціях Європарламенту й ООН.

В останню суботу листопада за словами С. Романіва, на завершення акції у Києві вшанують пам’ять загиблих від Голодомору.

Крім того, як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" координатор акції "Не дамо загасити свічку пам’яті" Володимир В’ятрович, в рамках кампанії з вересня до кінця листопада 2010 року планується провести низку інформаційних заходів, присвячених темі Голодомору.

 Поділитися