MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Ще два судові рішення у справах захисників парку ім. ГорькогоПриєднайтесь до звернення щодо незаконних дій харківської місцевої влади!Дії, несумісні з демократією. Ч. 1: ХарківВсе судебные решения по защитникам Парка Горького будут обжалованыЧотири судові рішення у справах захисників парку ім. ГорькогоВідкрите звернення Української Гельсінської спілки з прав людини: Міліція виконує незаконні вказівкиСегодня в Харькове – пикет против неправомерных действий милицииСьогодні їх, а завтра – васЗащитники парка Горького у здания облгосадминистрации (8:20)Ночное нападение на защитников парка в ХарьковеДокументи на дорогу через Парк ГорькогоЭволюция проекта дороги через Парк ГорькогоВідповідь Міністерства навколишнього природного середовища на запит щодо харківського Парку ім. ГорькогоГосэкоинспекция проверит законность вырубки деревьевПрезиденту Украины: Спасите наш Парк Горького!Вирубка дерев і затримання їхніх захисників у Харківському центральному паркуВідкрите звернення Української Гельсінської спілки з прав людиниЕкологи просять Платіні зупинити побиття харків’ян «задля» Євро-2012Акція солідарності з харків’янами проти міліцейського свавілля у справі вирубки ЛісопаркуЗаявление харьковских журналистов

Чергове беззаконня судової влади

15.06.2010   
Дзержинський районний суд міста Харкова брутально порушує законодавство України.

9 червня 2010 року Дзержинський районний суд (суддя Лазюк С. В.) виніс ухвалу про призначення адміністративного затримання на 15 діб двом захисникам харківського міського парку ім. Горького – Андрію Єварницькому та Денису Чернезі. 10 червня адвокат затриманих Аркадій Бущенко, який як і його підзахисні вважає постанову, прийняту суддею Лазюком, незаконною, подав через Дзержинський районний суд м. Харкова апеляційну скаргу, яка відповідно до ч. 3 ст. 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення разом з матеріалами справи, протягом трьох діб повинна бути передана до апеляційного суду.

З моменту оголошення суддею С. В. Лазюком рішення про адмінзатримання пройшло шість діб, але справа до апеляційного суду до сьогодні 15 червня – не передана. Як повідомила секретар голови Дзержинського суду м. Харкова, справу готують до відправки. «Зателефонуйте завтра. Можливо справу підготують до відправки завтра».

Тобто, можливо працівники Дзержинського суду нарешті виконають закон, а можливо – ні?!

Чому судова влада, вимагаючи від громадян виконання законів України, сама їх не виконує?15 червня о 15-й годині адвокат А. Бущенко відправив телеграму до апеляційного суду з вимогою прийняти необхідні заходи до передачі справи до апеляційного суду в установлені законодавством України строки.

Редакція Бюлетеню «Права людини»

 Поділитися