MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

«Стоп цензурі!» не зустрічатиметься з владою та силовими структурами, допоки не звільнять охоронця УДО, що напав на журналіста«Стоп цензурі!»: учасники руху вимагають звільнити працівника УДО, який застосував силу до журналіста СТБОхоронці президента застосували силу до журналіста СТБ Сергія АндрушкаТВі: Хорошковський за законом не має права бути членом Вищої ради юстиції«Репортери без кордонів»: медіа-магнат не може очолювати СБУМетоди цензури стають тоншимиНа початку червня зафіксовані факти спроб влади обмежити права журналістівТВі вимагає розслідування зловживань Хорошковським службовим становищемСуд позбавив частот 5 канал і ТВіFreedom House: Україна може втратити статус вільної країниАртикль 19: за час урядування нового Президента ситуація зі свободою слова погіршиласяБенкендорф заборонив працівникам НТКУ давати коментарі без дозволу прес-службиМіліція затримала члена НМПУ з ДонецькаЖурналісти «Експресу» оприлюднили відкритий лист до Президента про системний тискПрипинити тиск на журналістів, не допустити репресійЗасновано громадський рух «Стоп цензурі!» (+ список координаційної ради)Проти головного редактора газети відновлено кримінальну справу 5-річної давностіВсеукраїнський антирейтинг «Вороги преси 2009»Війна з темрявою. Підсумки тижняРФ скоїла понад пів тисячі злочинів проти українських журналістів і медіа від 24.02.2022

«Стоп Цензурі!» просить Януковича залучити представників руху до обговорення суспільного мовлення на Гуманітарній раді

24.06.2010    джерело: www.telekritika.ua
«Зважаючи на те, що Президент ініціював розгляд цього питання на засіданні Громадської гуманітарної ради, просимо залучити до участі в цьому засіданні і представників Руху «Стоп цензурі!», оскільки в складі Ради немає представників журналістської спільноти»

Громадський Рух «Стоп Цензурі!» заявляє підтримку задекларованим намірам президента України щодо створення системи суспільного мовлення. Заява є відгуком журналістського громадського руху на заяву Віктора Януковича ініціювати  найближчим часом розгляд концепції суспільного мовлення на засіданні Громадської гуманітарної ради.

«Зважаючи на те, що Президент ініціював розгляд цього питання на засіданні Громадської гуманітарної ради, просимо залучити до участі в цьому засіданні і представників Руху «Стоп цензурі!», оскільки в складі Ради немає представників журналістської спільноти», - ідеться в тексті.

Рух нагадує, що вже розроблено законопроект, який передбачає створення в Україні суспільного мовлення за кращими світовими зразками.

«Ми готові передати цей проект Президентові та уряду з тим, аби надалі спільно працювати над його доопрацюванням та ухваленням», - ідеться в документі.

Також «Стоп цензурі!» нагадує, що з огляду на важливість проекту СМ, робота над концепцією та відповідними законодавчими актами має відбуватися максимально прозоро, із залученням журналістів та громадських організацій та рухів.

Публікуємо текст заяви повністю:

Заява Руху «Стоп цензурі!» щодо суспільного мовлення

Громадський рух «Стоп цензурі!» заявляє підтримку задекларованим намірам Президента України щодо створення системи суспільного мовлення в країні як - цитуємо - «першого масштабного проекту для незворотності курсу на утвердження свободи слова».

В рамках руху вже розроблено законопроект, який передбачає створення в Україні суспільного мовлення за провідними світовими зразками. Ми готові передати цей проект Президентові та уряду з тим, щоб надалі спільно працювати над його доопрацюванням та ухваленням.

Ми вважаємо, що суспільне мовлення є надзвичайно важливим завданням для України. Воно має ґрунтуватися на зрозумілих та прозорих принципах формування незалежної Наглядової ради за участі представників громадськості, а також мати прозорі принципи фінансування.

Відтак і процес роботи над концепцією та відповідними законодавчими актами має відбуватися максимально прозоро, із залученням журналістів та громадських організацій та рухів.

Зважаючи на те, що Президент ініціював розгляд цього питання на засіданні Громадської гуманітарної ради, просимо залучити до участі в цьому засіданні й представників руху «Стоп цензурі!», оскільки в складі ради немає представників журналістської спільноти.

Ми переконані, що влада, як і українське суспільство, зацікавлена у створенні сучасного та незалежного суспільного мовника, а отже, максимально зацікавлена у спільній з журналістами та громадськістю роботі задля цієї мети.

Громадський рух «Стоп цензурі!»

 Поділитися