MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Під МВС буде встановлена стела пам’яті жертв катувань української міліції

25.06.2010    джерело: www.helsinki.org.ua
25 червня з нагоди Міжнародного Дня ООН проти катувань ініціативна група «Розуміємо права людини» встановить під МВС пам’ятну стелу. До стели буде покладено 200 червоних гвоздик* (за кількістю жертв катувань, про які відомо правозахисникам). Долучитися до акції може кожен!

25 червня з нагоди Міжнародного Дня ООН проти катувань ініціативна група «Розуміємо права людини» встановить під Міністерством внутрішніх справ України) пам’ятну стелу. Таким чином громадськість вшанує жертв катувань української міліції. Офіційний початок акції об 11 год.
До стели буде покладено 200 червоних гвоздик* (за кількістю жертв катувань, про які відомо правозахисникам).
Мета акції: МВС буде поінформовано про те, що їх дії та дії їх підлеглих знаходяться під пильною увагою громадськості. І що злочини, які були вчинені міліціонерами не мають лишатися безкарними!
*Червоні квіти символізуватимуть кров нещасних людей, які померли від катувань у міліції.
Збір о 10.40 біля Міністерства внутрішніх справ України (вул. Академіка Богомольця, 10).
Такі ж акції відбудуться під обласними управліннями МВС України, в Харкові, Луганську, Черкасах, Севастополі, Чернігові, Сімферополі та ін.
Акція НЕ ПОЛІТИЧНА і проходить за підтримки громадської кампанії «Новий громадянин» та Української Гельсінської спілки з прав людини.
Тривалість акції – 40 хв.
Долучитися до акції може кожен!
З усіх питань щодо проведення акції просимо звертатися до координаторів:

Марина Говорухіна: 050 612 00 20
Лосюк Назар: 093 758 12 78

 Поділитися