MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україну повертається політичний принцип розподіл частот на мовлення?

30.06.2010    джерело: www.dw-world.de

Верховна Рада обрала парламентських представників у Національній раді з телебачення та радіомовлення. Проігнорувавши кандидатури від громадських організацій та опозиції, обрали лише висуванців від правлячої коаліції.

Частоти на мовлення в Україні знову розподілятимуться за політичним принципом, кажуть експерти. У Нацраду з питань телебачення та радіомовлення увійшли четверо представників, лише від правлячої коаліції –Євген Баранов та Микола Фартушний від Партії регіонів,  Оксана Єлманова від Компартії та Ірина Опілат – від Блоку Литвина.

Народний депутат від БЮТ Олег Ляшко запропонував привітати з обранням парламентської четвірки голову СБУ Валерія Хорошковського, оскільки, за словами Ляшка, троє з чотирьох новообраних членів є його «креатурами». Депутатка від НУНС Ірина Геращенко назвала голосування за владні кандидатури «плювком в обличчя громадськості», адже жодна пропозиція від громадських організацій не була підтримана.

Потрібні нормальні закони

Президент академії української преси Валерій Іванов впевнений, що політики втручатимуться в справи мас-медіа допоки не буде закону, який би чітко розподіляв квоти між громадськими організаціями та іншими суспільними інституціями. Як приклад він навів систему в Німеччині, де політики жодного впливу не мають до розподілення частот на телебачення і радіомовлення.

Іванов  наголошує, що тепер українська опозиція не матиме доступу до ефіру, оскільки ці політики, коли були при владі, знехтували можливістю розробити чесне законодавство про квоти і діяли за тими самими правилами гри, за якими зараз грає правляча коаліція. «Опозиція колись стане владою, а влада – опозицією. Тільки на такому співвідношенні приймаються чесні закони», - каже Валерій Іванов. Він виступає за адаптацію для України американської моделі розподілення частот, коли вони продаються на аукціоні з прозорими правилами гри.

 Поділитися