MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Помер Євген Концевич

Пам’яті Євгена Концевича

21.07.2010   

Прощай, дорогий побратиме Євгене!

В молитві за спокій душі твоєї, дякуємо Богові, що Він послав тебе, такого міцного і надійного, такого скаліченого тілом, а здорового духом, такого мужнього і світлого розумом… Слава Богу, що ти жив між нами і підтримував на дусі цілу когорту шістдесятників та підкріплював усе живе в українському суспільстві протягом півстоліття. Слава Богу, що Він послав тебе в науку людям, духовно травмованим лихою долею.

Про тебе ще не створено книги – про героя нескореного духу. Але ми усі читали ту книгу в твоїх очах, сповнених спокійної гідности. Твої твори будуть стояти серед чесних книг, що засіяли ниву добрим зерном. До тебе приходили і відходили з радістю, як від чистого джерела. На твоєму рушнику залишили підписи люди шляхетні, високі, талановиті – і він залишиться як цінна реліквія Житомирського краю, де ти зростав.

Якби сьогодні зібрати усіх, хто хоче віддати тобі останній уклін, хто внутрішньо присутній тут над твоєю могилою, то похорон був би многолюдний, народний похорон друга, «що славно свій вік одробив». Тільки не можуть уже тут «зібратися у Концевича» усі твої побратими і посестри. Зате кожен поминатиме тебе у своїй молитві і подумки співатиме 22 липня «вічну пам’ять» у твердій вірі, що ти її заслужив.

Україна складає тобі шану. Ти любив її спокійною любов’ю вдячного сина. Ти залишив за собою слід на нашому зоряному небі.

Прощай, дорогий побратиме. Хай буде тобі пухом рідна земля.

Михайлина Коцюбинська
Євген Сверстюк
Василь Овсієнко
Ірина Жиленко
Атена Пашко
Іван Дзюба
Микола Плахотнюк
Валентина Чорновіл
Микола Горбаль
Горині
Анатолій Шевчук
Валерій Шевчук
Михайло Гуць
Ніна Вірченко
Ростислав Доценко
Олександр Сугоняко
Людмила Семикіна
Галина Севрук
Борис і Рита Довгань
Олексій Зарецький
Любомир Пиріг
Тарас Компаниченко
Віра і Василь Лісові
Люба і Мирослав Мариновичі
Ніна Марченко
Сім’я Стусів
Шевченки
Раїса Руденко
Леонід і Тетяна Плющі
Євген та Інна Захарови

 Поділитися