MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заворушення в Раді: Нунсівці Гримчак і Парубій програли суд проти прокуратури

03.08.2010    джерело: www.korrespondent.net
14 травня прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Парубія і Гримчака за підозрою у втручанні в діяльність Литвина й інших депутатів парламенту на засіданні ВР 27 квітня. Про інші справи знову забули

Депутати можуть оскаржити рішення суду протягом 7 днів

Печерський районний суд Києва визнав законною постанову про порушення кримінальної справи проти депутатів Верховної Ради від фракції Блоку Наша Україна - Народна самооборона Андрія Парубія та Юрія Гримчака за підозрою в перешкоджанні діяльності голови Ради Володимира Литвина та інших депутатів на засіданні парламенту 27 квітня.

Відповідне рішення суд оголосив сьогодні, 2 серпня. Зокрема, суд визнав достатніми докази, що містяться в матеріалах справи, для її порушення.
Представник підозрюваних у суді адвокат В’ячеслав Мартинюк повідомив, що має намір оскаржити це рішення. Воно може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом 7 днів.
Нагадаємо, 14 травня прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Парубія і Гримчака за підозрою у втручанні в діяльність Литвина й інших депутатів парламенту на засіданні ВР 27 квітня з метою не допустити ратифікацію угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року.
Справу порушено за ст. 28 Кримінального кодексу (скоєння злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і 344 (втручання в діяльність державного діяча). Депутати оскаржили порушення кримінальної справи у Печерському райсуді Києва.
17 червня генпрокурор повідомив, що прокуратура опрацьовує повернене з парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності Парубія і Гримчака. На початку червня Народна самооборона повідомила, що Гримчак попросив генпрокурора притягти до відповідальності за дачу помилкових свідчень двох віце-прем’єрів і одного депутата.

 Поділитися