MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Ніна Карпачова: Харківська автодорога конфлікту – дорога в нікудиГлава ПАСЕ заявил, что спросит с харьковских властей за парк ГорькогоИтальянский правозащитник Микеле Курто посетил лагерь защитников паркаПрокуратура Харківської області не побачила порушень у побитті людей в парку ГорькогоТолько что в Парке Горького ковшом грейдера вскрыто очередное захоронениеЯ утверждаю, что строительство дороги в парке Горького незаконно, - Ю.КармазинМіністерство охорони навколишнього природного середовища взяло на контроль ситуацію в ХарковіДорога на кісткахНагородження винних і покарання безвинних?От 136 грн. до 10 суток за мирный протестЛагерь защитников Парка Горького обносят колючей проволокойВирубка дерев у Харкові: з такими методами Україні не наблизитися до ЄС – депутат БундестагуМВС: Не виноватые мы! Они сами пришли!Amnesty International: У 2022 році у світі стратили 883 людини за рішенням судуAmnesty International’s 4 August statement. A response by the “Tribunal for Putin” initiativeDirector of Amnesty International in Ukraine resigns in protest calling controversial Amnesty press release 'a tool of Russian propaganda’ Заява Amnesty International – позиція ініціативи «Трибунал для Путіна»Russian prisoners offered big money and ‘amnesty’ to kill for Russia in Ukraine У рф 92 українським військовим висунули обвинувачення, що базується на дезінформації, – Amnesty InternationalAmnesty International: Напад на Маріупольський драмтеатр – воєнний злочин, вчинений російською армією

УЄФА надіслала Кернесу черговий лист

04.08.2010    джерело: www.unian.net

Операційний директор УЄФА Мартін Каллен укотре звернувся до в.о. мера Харкова Геннадія Кернеса з приводу будівництва дороги через парк Горького, що зумовила масові протести як городян, так і активістів громадських екологічних організацій. Про це повідомило джерело в Харківській обласній державній адміністрації. Копія документа також надіслана віце-прем’єр-міністрові України Борису Колесникову, президенту ФФУ Григорію Суркісу й директору турніру УЄФА «Євро-2012» в Україні Маркіяну Лубківському.

М.Каллен висловив подив тим фактом, що, незважаючи на неодноразові завіряння УЄФА, будівництво спірної дороги, як і раніше, ведеться і ЗМІ продовжують помилково асоціювати її з підготовкою Харкова до Євро-2012. «Як виявилося, будівельні роботи тривають, незважаючи на серйозні побоювання з боку міських жителів і захисників навколишнього середовища. Крім того, у пресі мають місце помилкові заяви про те, що всі ці проекти безпосередньо відносяться до програми підготовки Харкова до прийому матчів УЄФА Євро-2012», – ідеться в листі.

«Мені б хотілося підкреслити, що одна з найголовніших цінностей для УЄФА – це повага, яку ми застосовуємо в усіх сферах нашої діяльності, на футбольному полі й поза ним. УЄФА не хоче асоціюватися з проектами, котрі затьмарюють цей головний принцип», – відзначає у своєму зверненні операційний директор УЄФА.

Як пише М.Каллен, одній з причин, що спонукала його знову звернутися до Г.Кернеса, є лист члена Європарламенту Ребеки Хармс, яка виловила занепокоєння тим, що відбувається. «Вона попросила нас зв’язатися з вами з цього приводу», – ідеться в листі М.Каллена.

«Ми просимо звернути увагу на це питання й переглянути важливість будівництва об’єкта. Ми сподіваємося, що можна знайти альтернативне рішення, яке задовольнить усі сторони конфлікту. Для України, й особливо для Харкова, дуже важливо, аби підготовка до Євро-2012 проходила відповідно до графіку, без порушень і негативного галасу. Харків, зі всіма його перевагами й вадами, перебуває під прицілом уваги громадськості всього світу», – констатує у своєму зверненні М.Каллен.

 Поділитися