MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Київський окружний адміністративний суд заборонив Всеукраїнській профспілці “Народна солідарність” проведення акцій протесту проти дій Компанії FerrexpoРосіяни затримали десятки мешканців МелітополяГеноцид у Маріуполі. Військові дії Росії в УкраїніВисновок Харківської правозахисної групи щодо доцільності та законності запровадження карантинних заходів відповідно до Постанови Кабінету міністрів України №255 від 2 квітня 2020 рокуЄврейське питання в УРСР: дискримінація в хрущовську епоху (1953–1964 рр.)Проект змін ІІ Розділу Конституції УкраїниДва проекти змін ІІ Розділу Конституції України: таблиця розходжень. Оновлено 26.02.2016Зауваження та пропозиції до проекту змін до другого розділу Конституції УкраїниЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 52 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 07.12.2015 – 11.12.2015Конституційна комісія: Проект Розділу II Конституції УкраїниВерсія Проекту Конституційної комісії II Розділу Конституції з пропозиціями Всеволода Речицького станом на 17 липня 2015 (оновлено)Ситуація в АР Крим та права людиниЗбройний конфлікт на сході України в аспекті дотримання прав людини8. Свобода мирних зібрань«Стягувачі» та «боржники» при виконанні рішень судів про заборону мирних зібрань11. СВОБОДА МИРНИХ ЗІБРАНЬ4. КОНСТИТУЦІЙНИЙ ПРОЦЕС В УКРАЇНІ У 2012 РОЦІПрава людини в Україні 2011. X. СВОБОДА МИРНИХ ЗІБРАНЬПрава людини в Україні 2009–2010. XI. Свобода пересування та вибору місця проживанняПрава людини в Україні 2009–2010. IX. Свобода мирних зібрань

Cуд заборонив Свободі проводити в Чернівцях акції протесту під час приїзду Януковича

06.08.2010    джерело: ua.korrespondent.net
Позивачем у цій справі виступив виконавчий комітет Чернівецької міської ради, який вимагав заборонити проведення будь-яких акцій протесту під час візиту Президента України

Чернівецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону обласному осередку Свободи проводити акції протесту 7 серпня - під час приїзду Віктора Януковича.  Як повідомили в Свободі, відповідне рішення суд виніс 5 серпня.
Позивачем у цій справі виступив виконавчий комітет Чернівецької міської ради, який вимагав заборонити проведення будь-яких акцій протесту під час візиту Президента України Віктора Януковича, який планує прибути до Чернівців з нагоди святкування річниці утворення Чернівецької області.
Позивачі вимагали заборонити проведення мирної акції в центрі Чернівців, зокрема від Центральної площі та по вул. Університетській, пояснюючи це тим, що подібні акції можуть завадити проведенню урочистостей з нагоди святкування 70-річчя створення Чернівецької області за участю Президента України Віктора Януковича.
Суд задовольнив позов, вважаючи, що акція чернівецької Свободи може спровокувати зіткнення між представниками різних політичних напрямків.
У свою чергу голова Чернівецької обласної організації ВО Свобода Віталій Мельничук, коментуючи судове рішення, заявив: "Заборона владою, використовуючи підконтрольні суди, мирних акцій протесту, обмеження конституційних прав громадян на свободу зборів і свободу слова, свідчить про страх режиму Януковича перед власним народом" .

 Поділитися