MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Трансперенсі Інтернешнл» висловила своє занепокоєння з приводу стану свободи слова в Україні

19.08.2010    джерело: www.telekritika.ua
Міжнародна організація «Трансперенсі Інтернешнл» (Transparency International) висловила занепокоєння з приводу стану свободи слова в Україні, зокрема щодо «рішення київського суду позбавити канал ТВі та 5 канал частот на мовлення»

Міжнародна організація «Трансперенсі Інтернешнл» (Transparency International) висловила занепокоєння з приводу стану свободи слова в Україні, зокрема щодо «рішення київського суду позбавити канал ТВі та 5 канал частот на мовлення». Про це йдеться в офіційному листі «Трансперенсі Інтернешнл» на ім’я Володимира Сівковича, віце-прем’єр-міністра з силових питань, за підписом регіонального директора Міклоса Маршала. Копію цього звернення до редакції «Телекритики» надіслали представники громадської кампанії «Новий громадянин».

У листі зазначається, що міжнародну організацію насторожує в цій ситуації конфлікт між державними установами та власниками приватних каналів. За словами Міклоса Маршала, таке протистояння інтересів може підірвати довіру до будь-яких подальших рішень регуляторних органів України. Також, у листі висловлені сподівання, що судові слухання у справі ТВі та 5-го каналу відбуватимуть відкрито для громадськості.

Пан Маршал наголосив на тому, що під час зустрічі з Володимирем Сівковичем 20 травня цього року в Києві, віце-прем’єр-міністр назвав прямим обов’язком українського уряду забезпечити боротьбу з корупцією: «Незалежні ЗМІ є одним із важливих стовпів демократії та хорошої влади, так само, як і боротьба з корупцією. Не існує прозорості без незалежних ЗМІ, відповідно не існує іншого шляху боротьби з корупцією, як через прозорість. Незалежні і професійні журналісти є вашими найкращими союзниками», - пише в листі Міклос Маршал.

Міжнародна організація «Трансперенсі Інтернешнл» висловила бажання, щоб український уряд забезпечив в країні свободу слова, «без якої антикорупційна реформа не матиме ефективності».

«Трансперенсі Інтернешнл» (Transparency International) - міжнародна недержавна організація по боротьбі з корупцією та дослідженню питань корупції у світі. Заснована 1993 року у Берліні колишнім директором Світового банку Пітером Айгеном. Відома публікацією свого щорічного Індексу сприйняття корупції (ІСК) у країнах світу. На сьогодні, має близько 100 національних осередків.

 Поділитися