MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Міліція затримала члена НМПУ з ДонецькаЖурналісти «Експресу» оприлюднили відкритий лист до Президента про системний тискПрипинити тиск на журналістів, не допустити репресійЗасновано громадський рух «Стоп цензурі!» (+ список координаційної ради)Проти головного редактора газети відновлено кримінальну справу 5-річної давностіВсеукраїнський антирейтинг «Вороги преси 2009»Не визнавати ‘фарс Кремля’Невидимі бранці Кремля‘Я ні про що не жалкую і ні в чому не каюсь’ — в РФ правозахисника засудили до двох з половиною років колоніїКатування священників, знищення храмівСім місяців під землею та півстоліття на повернення викрадених дітей — підсумки тижня За ґрати за вподобайку: окрема думка судді Аркадія Бущенка Недбалість і кулі: росіяни вбивають українських дітейПід дулами автоматів‘У змішаному форматі’: росіяни готуються до псевдовиборів на тимчасово окупованих територіяхВивеземо на лінію розмежування й не видамо ліки: як російські окупанти змушують мешканців Лазурного отримати російський паспортЗа Декларацією про суверенітет ми — Українські ЕміратиДістатися дна: Росія провалила евакуацію цивільних на окупованих територіяхПеред підривом Каховської ГЕС у РФ дозволили не розслідувати аварії на небезпечних об’єктах, що сталися унаслідок воєнних дій і терактівПаспортизація по-російськи: під загрозою втрати майна і депортації

Міліція затримала фотографа «Левого берега» на вокзалі за «великий рюкзак», але згодом відпустила

21.08.2010    джерело: www.telekritika.ua

20 серпня в Києві, на станції метро «Вокзальна», працівники міліції затримали штатного фотографа інтернет-видання «Левый берег» Макса Левіна. Про це повідомляє «Левый берег».

За інформацією видання, затримання відбулося без пояснення причин - безпосередньо у вестибюлі станції метро. У відповідь на прохання Левіна, який показав журналістське посвідчення, представитися, співробітники міліції відповіли відмовою і фразами типу «роги обламаємо» та «надто розумний» і, заламавши йому руки, провели до станційного відділку. Там без складання протоколу був проведений огляд його особистих речей, вилучений спершу один, потім другий мобільний телефон, переписані їхні дані.

Після коротких телефонних консультацій міліціонерів зі своїм керівництвом Макса Левіна відпустили.

Редакція «Левого берега» має намір вимагати у правоохоронних органів офіційних пояснень відносно інциденту. Дані працівників міліції, які брали участь в інциденті, були зафіксовані.

Тим часом, за вказівкою керівництва МВС розпочалася службова перевірка інциденту із затриманням Макса Левіна. Як інформує департамент зв’язків з громадськістю МВС, її результати будуть оприлюднені після завершення розслідування. Хоча в міліції інцидент уже вважають вичерпаним.

У міліції пояснюють, що увагу правоохоронців у вестибюлі станції метро «Вокзальна» привернув великий рюкзак Макса Левіна, тому вони попросили його пред’явити документи. «До речі, подібним чином працівники міліції діють досить часто - з  метою перевірки документів, встановлення осіб, які перебувають у розшуку,  виявлення та вилучення з незаконного обігу наркотиків, зброї та вибухівки», - пояснюється в повідомленні.

За версією міліції, Макс Левін відмовився пред’явити документи, а також «зажадав, щоб працівники міліції пред’явили свої службові посвідчення». «Після того, як це було зроблено, охоронці правопорядку запросили громадянина пройти до кімнати міліції, яка розташована у вестибюлі станції, для встановлення особи молодика. До кімнати також було запрошено двох свідків», - зазначають у МВС.

У МВС уточнюють, що в кімнаті міліції Макс Левін відкрив рюкзак і дістав посвідчення з написом «преса», але «пред’являти його відмовився», натомість віддав міліціонерам свій паспорт.

«Після з‘ясування особи громадянина, а також не виявлення у нього заборонених до перевезення в метрополітені предметів, подальшої необхідності спілкування  правоохоронців з молодою людиною не було. Він самостійно залишив кімнату міліції», - інформують у ДЗГ МВС.

У міліції висловлюють жаль, що Макс Левін так і не назвав свого місця роботи, але зазначив, що він журналіст відомого ЗМІ та погрожував правоохоронцям скаргами на їхні неправомірні дії.

Нагадаємо, 2 червня на станції метро «Вокзальна» в Києві міліція затримала члена Незалежної медіа-профспілки України в Донецьку Максима Абрамовського. Підставою для цього став газовий пістолет, перероблений на інший засіб. Зброю вилучили, а Абрамовського після 4-годинного затримання відпустили до результатів експертизи.

 Поділитися