MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чорноморка просить у Меркель допомоги

31.08.2010    джерело: www.bbc.co.uk
"Влада намагається поставити нас перед вибором: закриття каналу, чи повне підкорення владі", - говориться в тексті звернення до пані Меркель

Кримська телерадіокомпанія "Чорноморська", яку називають головним медійним ресурсом кримської опозиції, і яка є одним із найпопулярніших телеканалів у Криму, після кількамісячних Клацнути перевірок податкової служби, арешту майна та рахунків, переживає нові неприємності.

Як розповів в інтерв’ю Бі-Бі-Сі фактичний власник каналу, опозиційний депутат українського парламенту від БЮТ Андрій Сенченко, податкова інспекція і далі вилучає документи і хотіла вилучити телекамери:

"Нещодавно у "Чорноморку" прийшла чергова бригада податківців, яка заявила, що вилучатиме телекамери. Але, видно, з урахуванням того, що в ЗМІ з’явилися повідомлення, отримали іншу команду та почали вилучати документи".

Депутат каже, що вже ходять чутки про те, що канал збираються позбавити ліцензії.

"Чорноморка": Меркель, допоможіть!

За словами пана Сенченка, це змусило колектив телерадіокомпанії звернутися до міжнародного співтовариства, у тому числі до канцлера Німеччини Анґели Меркель, з проханням втрутитися в ситуацію та вплинути на президента Януковича, який перебуває з офіційним візитом у Німеччині, щоб це поклало край політичним репресіям та захистило свободу слова.

"Влада намагається поставити нас перед вибором: закриття каналу, чи повне підкорення владі", - говориться в тексті звернення до пані Меркель.

У зверненні увагу пані Меркель загострюють також на ситуації, що склалася із телекомпаніями «ТВі» та «5 канал», які борються за повернення своїх частот на мовлення.

Влада: Ніхто не утискає свободу слова

Після тривалого мовчання голова Державної податкової адміністрації Олександр Папаіка, коментуючи питання про арешт майна та рахунків "Чорноморки", заявив: "Податкова адміністрація нікого, нічого не арештовувала".

У свою чергу Андрій Сенченко говорить, що пан Папаіка каже неправду, і якщо найближчим часом нічого не проясниться з рахунками, канал оголосить страйк.

У свою чергу заступник голови адміністрації президента Ганна Герман в інтерв’ю "Комерсанту-Україна" заявила, що постійні скарги опозиції про цензуру у ЗМІ є вигідними самій опозиції. За її словами, в Україні немає утисків свободи слова.

Іншої думки дотримується депутат від опозиційної партії "Наша Україна" у Верховній Раді Ірина Геращенко, яка заявила, що на прикладі "Чорноморки" влада показує, як вона буде ставитися до нелояльних ЗМІ.

Поки політики вирішують хто правий, "Чорноморка" намагається працювати у звичному режимі.

"Ті негоди, які тепер переживає наша телекомпанія, дозволяють колективу ще більше зміцнитися. Важкі моменти різні бувають у житті, і я думаю, що ми це пройдемо, і у нас все буде добре. Ми, як і раніше, будемо працювати для кримчан", - сказала в інтерв’ю Бі-Бі-Сі одна із журналісток "Чорноморської ТРК" Віолетта Синєглазова.

Звернення до Анґели Меркель надіслали і трудові колективи інших підприємств - будівельної компанії та текстильної корпорації, що належать панові Сенченку.

Як пишуть їх працівники, робота на підприємствах майже паралізована через нескінченні перевірки з боку правоохоронних та контролюючих відомств.

 Поділитися