MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Адміністрація президента відповіла на запит «Стоп цензурі!» щодо концепції суспільного мовлення

11.09.2010    джерело: www.telekritika.ua

Заступник голови Адміністрації президента України Ганна Герман відповіла на запит руху «Стоп цензурі!». У ньому, зокрема, йшлося про те, що проект концепції суспільного мовлення потребує конкретизації і суттєвих уточнень.

«Вашу заяву щодо суспільного мовлення від імені громадського руху «Стоп цензурі!» розглянуто. Висловлюємо вдячність рухові за громадянську позицію та схвально ставимося до передачі Адміністрації Президента України законопроекту, який передбачає створення в Україні суспільного мовлення за провідними світовими зразками. .... Інформуємо, що Президент України В.Ф. Янукович доручив нам винести Концепцію громадського телебачення на всенародне обговорення , в якому зможе взяти участь і громадський рух "Стоп цензурі" та висловити свою позицію», - зазначено в документі за підписом Ганни Герман.

При цьому адміністрація президента відмовилася включити до гуманітарної ради представника руху «Стоп цензурі», позаяк «до складу ради вже входить керівник Інтерфакс-Україна Олександр Мартиненко та журналістка СТБ Ольга Червакова».

Відповідь руху опубліковано на сайті президента, де нещодавно відкрився розділ «Відповідаємо на журналістські запити».

Найперша відкрита відповідь Адміністрації президента стосується листа представників ЗМІ щодо обставин скасування поїздки журналістів до місця проживання президента України. Ще сім офіційних повідомлень стосуються запитів інтернет-видання «Українська правда» - щодо оприлюднення декларації про доходи президента України, акредитації журналіста Сергія Лещенка на зустріч президента України з представниками Всеукраїнських професійних спілок, надання інформації про забезпечення діяльності президента України, робочого візиту президента України до Грецької Республіки, надання інформації про належність президента України Віктора Януковича до засновників акціонерних товариств, конкретизації окремих відомостей щодо Декларації про доходи президента України, виплати компенсації дружині О. Чижикова.

 Поділитися