MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Держдепартамент CША занепокоєний станом свободи слова в Україні

11.09.2010    джерело: ukranews.com

Державний департамент CШA занепокоєний станом свободи слова в Україні. Про це заявив заступник держсекретаря США з політичних питань Вільям Бернс 9 вересня на зустрічі з українськими журналістами в Києві.

 "Думаю, існують цілком обгрунтовані обставини для занепокоєння про стан свободи слова в Україні", - сказав він.

Зі слів дипломата, він детально обговорив питання свободи ЗМІ з громадськими активістами.

"Ми і далі будемо наполегливі в тому, що заяви (української влади) повинні перетворюватися в реальні дії, і це не є читання лекцій Америкою", - заявив Бернс.

 "Люди говорять про такий виклик, як про боротьбу з корупцією. А як можна боротися з корупцією без вільної преси, яка може залучити їх (корупціонерів) до відповідальності, сприяти їх підзвітності та висвітлювати ті сфери, де існує ця проблема?" - зазначив він.

Разом з тим дипломат зізнався, що йому не відомо про проблеми, які мав в Україні фонд "Відродження" американського філантропа Джорджа Сороса, а також про те, що голова СБУ Валерій Хорошковський є  власником однієї з найбільших медіа-груп в Україні.

Нагадаємо, 6 вересня керівництво фонду "Відродження" заявило, що СБУ зацікавилася співпрацею громадських організацій України та міжнародного фонду. Співробітники СБУ звернулися із запитом на інформацію щодо цілей і завдання проектів, їх фінансової складової і оцінки їх впливу на передвиборну ситуацію в країні.

 Поділитися