MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналіста й Голову Херсонської ОО КВУ Дементія Білого побила охорона херсонського мера

15.09.2010    джерело: www.telekritika.ua

Журналіста газети «Вільний вибір» Дементія Білого побила охорона херсонського мера Володимира Сальдо під час його звіту перед вибрцями, який проходив учора, 14 вересня, в обласному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша в Херсоні. Про це ТК повідомив кореспондент газети «Комуніст» Ігор Трубаєв, який став свідком інциденту.

Як розповів ТК Дементій Білий, вчора він прийшов на звіт херсонського міського голови перед виборцями, однак на проході до театру його не пустили люди в цивільному: «Вони вимагали від мене запрошення, хоча я казав, що журналіст і маю право пройти. Не пускали протягом 15 хвилин, виштовхували зі входу. Тільки втручання голови облдержадміністрації Андрія Яценка допомогло мені потрапити до залу. Мені вже на місці повідомили, що деяких осіб, у тому числі депутатів міської ради не пустили до театру». Тоді, за словами Дементія, він вийшов до входу і попросив майора міліції, який стояв поруч, втрутитися в ситуацію, однак правоохоронець відмовився говорити з журналістом.

Коли пан Білий повернувся до зали і запитав у міського голови, чому не пускають на його звіт депутатів міської ради та репортерів, Дементія «відразу викинули із зали два амбали» і в коридорі почали бити.

«Я був настільки шокований, що у драмтеатрі серед білого дня б’ють, причому поруч міліція ходила... Ці невідомі, я навіть не знаю, хто вони були, не міліція, якась приватна охорона», - коментує ТК Дементій Білий.

Після інциденту журналіста забрала швидка з діагнозом гіпертонічний криз та запаморочення. Наразі Дементій Білий знаходиться в палаті суворовської районної лікарні Херсона, медики перевіряють підозру на струс мозку.

У коментарях «Телекритиці» журналіст Ігор Трубаєв розповів, що про звіт Володимира Сальдо спільнота міста, в тому числі і журналісти, дізналася тільки за день до заходу. Запрошення, за якими можна було потрапити туди, видали тільки співпрацівникам комунслужб та міськвиконкому, працівникам ЗМІ та представникам громадських організацій такі перепустки не вдалося дістати.

Як повідомило видання «Херсонська правда», охоронці не впустили в театр опозиційних депутатів міськради Віталія Богданова і Олександра Лещенка, хоча Богданов мав перепустку, яку йому «подарував» один з працівників міськвиконкому. Охорона повідомила депутатам, що вони небажані особи.

 «Оргкомітет мав розповсюдити запрошення і повідомити ЗМІ про час і місце проведення звіту. Але в жодному ЗМІ інформація про захід не вийшла. Навіть на офіційному сайті мерії. Запрошення також отримали виключно ті, хто поділяє політичні погляди В.Сальдо» - повідомив депутат Богданов «Херсонській правді».

Зазначимо, що перед будівлею драмтеатру зібралися близько 200 людей з плакатами «Тайна вечеря Сальдо», «Секрети від громади», «Вимагаємо гласності». Також пікетники скандували «Сальдо геть!» Міський голова, певно щоб не зустрітися з пікетниками, потрапив до будівлі театру через службовий вхід.

За словами Трубаєва, видання «Херсонська правда» вчора почали «атакувати»: в редакцію телефонувала начальник прес-служби міського голови Тетяна Сезонова, щоб зняти з сайту відео з побиттям. Ігор Трубаєв зазначив, що жоден канал Херсонщини не показав цього інциденту.

Ігор Трубаєв також повідомив, що наразі журналістами готується звернення до губернатора області розібратися з інцидентом побиття Дементія Білого.

Дементій Білий - журналіст газети «Вільний вибір», інтернет-видання «Політична Херсонщина». Також є головою обласної організації Комітету виборців України.

ТК сподівається отримати коментар прес-служби Володимира Сальдо.

 

Частина відео про те, що відбувалося в залі, тут: 
http://youtube.com/watch?v=rF2RqM0VkqQ

 

 Поділитися