MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Європа побачила, як в українців відбирають права і свободи

23.09.2010    джерело: www.interfax.com.ua

Звуження повноважень Верховного суду України обмежить права і свободи українських громадян.

Таку думку озвучила глава Асоціації глав Верховних судів країн Євросоюзу, президент Верховного суду Австрійської республіки Ірмгард Гріссом.

Гріссом назвала "екстремальними" зміни, передбачені новою редакцією закону України про судоустрій та статус суддів, зазначивши, що вони, безумовно, вплинуть на подальший розвиток українського судочинства.

Зокрема, на її думку, позбавлення Верховного суду повноважень касаційної інстанції не може не звузити права і свободи українських громадян, захист яких тепер на найвищому судовому рівні буде залежати від бажання вищих спеціалізованих судів допустити або не допустити справу до Верховного суду.

Вона зазначила, що українські законодавці при проведенні судової реформи повинні були врахувати міжнародний досвід у сфері судочинства.

23/09/2010

 Поділитися