MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Нападение на фестиваль «Гайдамака.UA» в Ирпене

27.09.2010   
26 августа, во время проведения фестиваля повстанческой и патриотической песни «Гайдамака.UA» группа из 15 молодчиков в спортивных костюмах и с битами напала на охрану и организаторов фестиваля (приводим и версию МВД)

26 августа, во время проведения фестиваля повстанческой и патриотической песни «Гайдамака.UA» группа из 15 молодчиков в спортивных костюмах и с битами напала на охрану и организаторов фестиваля. Корреспондент «proUA» был свидетелем того, что произошло. В частности, 26 сентября, в 20:30 к столикам организаторов фестиваля подошла организованная група молодых мужчин характерной внешности. У некоторых из них за спиной были спрятаны бейсбольные биты и палки. Приблизившись к столику регистрирующих участников фестиваля, хулиганы тут же приступили к избиению сидящих людей и продолжили нападение дракой с охранниками фестиваля, которых оказалось на входе в несколько раз меньше чем нападавших. Не дожидаясь подхода помощи со стороны главной сцены фестиваля, молодчики с битами бросились врассыпную по всей территории, на которой проводились концерты и лекции.

Два работника милиции, которые находились непосредственно на фестивале в форме, не пожелали предпринять каких-либо эффективных действий, поэтому никто из нападавших, по состоянию на 22:00, не был задержан. По словам организаторов фестиваля их обращение в милицию города Ирпеня, по телефону 102, было попросту проигнорированно, не смотря на то, что среди защищавшихся есть пострадавшие с разной степени травмами.

Убегая от мобилизовавшихся сил охраны фестиваля и участников, хулиганы обещали вернуться с большими силами, в связи с чем охрану фестиваля было усилено, в том числе за счет добровольцев из числа посетителей и участников фестиваля «Гайдамака.UA»

Напомним, с 24 по 26 сентября в парке Победы города Ирпеня проводится фестиваль повстанческой и патриотической песни «Гайдамака.UA». В программе фестиваля политические дискуссии и встречи с известными политиками, журналистами и общественными деятелями, а также концертные площадки на которых уже выступили или собираются выступить ряд известных украинских групп, таких как «Тінь сонця», «ТНМК», «От Вінта», «Мертвий Півень», «Тартак» и «Вертеп» и исполнителей, среди которых Тарас Чубай, Ярослав Джусь и Тарас Компаниченко. Некоторые политики пророссийской ориентации пытались сорвать «Гайдамаку.UA» еще до его начала, в том числе прибегая к откровенным провокациям.

http://proua.com/news/2010/09/26/224637.html

Міліція перевіряє напад на фестиваль патріотичної пісні

Обласною міліцією Київщини проводиться дослідча перевірка інціденту під час фестивалю "Гайдамака.UA".Як повідомила прес-служба МВС, 26 вересня о 20:30 до чергової частини Ірпінського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в місцевому парку "Перемога", де проходить фестиваль, відбувається бійка.

Представники приватної охоронної фірми "Вулкан", які за договором забезпечували охорону фестивалю, попросили допомогу в міліції, йдеться у повідомленні."Як з‘ясувалось, агресивно настроєна група молоді в кількості 20-30 чоловік проломила кордон охорони та прямувала в сторону сцени", - зазначили у МВС.

"На місці події наряд міліції, який брав участь в охороні громадського порядку під час проведення даного заходу, зупинили молодиків, однак один з нападників, підійшовши до інспектора патрульної служби, почав погрожувати фізичною розправою та ображати правоохоронця нецензурною лайкою", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що "на неодноразові вимоги міліціонера припинити протиправні дії, невідомі не реагували, а навпаки - почали бійку, вдаривши інспектора в обличчя"."Патрульний був змушений застосувати спецзасіб для відстрілу гумових куль і здійснив постріл по ногам нападника. Однак, це не зупинило розлючену групу чоловіків", - наголошується у повідомленні. Крім того, зазначили у міліції, правопорушники вдарили по голові ще одного інспектора патрульної служби та завдали тілесні ушкодження представнику охоронної агенції. "Тож працівнику міліції вдруге довелося застосувати спецзасіб і стріляти по ногам іншого нападника", - йдеться у повідомленні.

У МВС заявили, що "зупинивши опір зловмисників, травмованого інспектора та двох молодиків з пораненням було доставлено до травмпункту бучанської лікарні". Після надання медичної допомоги та перевірки на алкогольне сп’яніння правопорушники залишили медичний заклад.  Матеріали по застосуванню спецзасобу знаходяться на розгляді в прокуратурі, наголосили у міліції.

Як повідомлялося раніше, у неділю, 26 вересня, під час проведення фестивалю повстанської й патріотичної пісні "Гайдамаки.UA" під Києвом група з 15 "молодчиків" із бітами зненацька напала на охорону й організаторів фестивалю.

Перед тим, 24 вересня, нардеп-"регіонал" Вадим Колесніченко просив голову СБУ Валерія Хорошковського перевірити законність проведення фестивалю "Гайдамаки.UA".

Українська правда

http://pravda.com.ua/news/2010/09/27/5418761/

 Поділитися