MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Серйозні висновкиСудовий розгляд справи щодо частот ТВі та 5-го каналу перенесено на 26 серпняПопереджувальний ефірний страйк трьох українських телеканалівВідкритий лист до Президента України Віктора ЯнуковичаЧи відають вони, що творять?Суд відмовив ТВі у звільненні Хорошковського з Вищої ради юстиціїУ справі за позовом ТВі суд витребував у президента докази роботи Хорошковського в галузі праваТВі звернувся з відкритим листом до державного секретаря США Гіларі Клінтон.В Україну повертається політичний принцип розподіл частот на мовлення?«Дім Свободи» відзначає згортання демократії у Росії й обіцяє уважно стежити за УкраїноюВ Украине обнаружены проблемы с соблюдением демократических свободОхорона Президента розігнала кримських татар під стінами АПВлада забороняє мітинги, згадуючи СРСРНа Майдані пройшов протест-моб проти законопроекту 2450Щодо проекту закону № 2450 „Про мирні зібрання“Відкрите звернення щодо оприлюднення за-конопроекту № 2450 «Про порядок організа-ції і проведення мирних заходів»Представники громадськості встановили deadline для розгляду Верховною Радою законопроекту Про громадські організаціїБоротьба за внесення на розгляд ВР законопроекту Про громадські організаціїГромадські організації просять Тимошенко виконувати свої обіцянкиДепутати відмовилися розглядати законопроект про громадські організації

Охорона Януковича стерла знімки з фотоапарату кореспондента «Газети по-українськи»

30.09.2010    джерело: www.telekritika.ua
Київська незалежна медіа-профспілка закликає Президента узгодити правила діяльності його охорони із законодавством, та донести подібні правила до відома журналістської спільности

У кореспондента «Газети по-українськи» в Донецьку Тетяни Светницької охорона президента Віктора Януковича видалила з фотоапарата частину знімків. Про повідомляє Gazeta.ua.

За інформацією порталу, інцидент стався після закінчення засідання міжнародного інвестиційного саміту, коли Віктор Янукович попрямував до свого кортежу.

У коментарях ТК Тетяна Светницька розповіла, що хотіла сфотографувати президента, у той час, як він сідав до машини: «Але мені завадив охоронець, який підбіг і став переді мною і тоді я вперше почула, що не можна фотографувати посадуку та висадку президента. До цього я президентів не знімала. Януковича я фотогарафувала, коли він виступав у якості прем’єр-міністра. І тоді я знімала кортеж».

Після цього журналістка відійшла на кілька кроків і сфотографувала машину президента, а також сусіднє авто. Згодом до неї підійшов представник Держохорони та попросив подивитись останні знімки і зазначив, що не можна фотографувати, висадку, посадку і кортеж, та записав всі дані з редакційного посвідчення. «Він нормально себе поводив, видалив кілька знімків і повернув фотоапарат», - зазначає Тетяна Светницька.

Також вона додала, що не вважає, що у цій ситуації були порушені її права: «Я з великим трепетом ставлюсь до прав людини, але в цьому випадку я допускаю, що якщо мова йде про безпеку, то це виправдано. Я його фотографувала все час зблизька, і мені не заважали. Хоч я весь час була коло нього на відстані менше метра. І ці кадри ніхто не видаляв. Тому я думаю, що це виправдано безпекою. Гадаю, тут має місце конфлікт між виконанням обов’язків журналіста і охорони, а не порушення закону».

Сьогодні Київська незалежна медіа-профспілка закликала президента Віктора Януковича узгодити правила діяльності його охорони із законодавством. «Якщо в президентської команди справді існують якісь правила стосунків з журналістами, то вони, по-перше, повинні відповідати Закону, по-друге, бути донесеними до відома журналістської спільности. Інакше конфлікти будуть повторюватися знову і знову», - зазначив голова спілки Юрій Луканов.

 Поділитися