MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відкритий лист Харківської правозахисної групи Міністру внутрішніх справ України

06.10.2010   
Корніленко В. В. стверджує, що він протягом тривалого часу багаторазово приймав участь у провокаціях злочинів, а також фальсифікації матеріалів справ за вказівками та під тиском працівників міліції різних підрозділів ОВС, підпорядкованих УМВС України в Полтавській області.

6 жовтня 2010 року

Міністру внутрішніх справ України
Могильову А. В.

Шановний пане Міністр.

До мене як співголови Громадської ради при МВС України з питань забезпечення прав людини звернувся член зазначеної Громадської ради Геннадій Володимирович Токарєв з наступною інформацією:

У Жовтневому суді міста Полтава розглядається кримінальна справа за звинуваченням Руденка О. В. у вчиненні злочинів, передбачених статтями 307 та 309.

Громадянин Корніленко В. В., що є свідком у цій справі, виступив із заявою про те, що він, за вказівкою працівників підрозділу з боротьби з незаконним оборотом наркотиків Полтавського міського управління УМВС України в Полтавській області, здійснив провокацію злочину.

Також Корніленко В. В. стверджує, що він протягом тривалого часу багаторазово приймав участь у провокаціях злочинів, а також фальсифікації матеріалів справ за вказівками та під тиском працівників міліції різних підрозділів ОВС, підпорядкованих УМВС України в Полтавській області. Ця інформація також розміщена на форумі офіційного Інтернет-сайту МВС України під назвою «Закупка по Полтавски», де є посилання на відеозапис заяви Корніленка В. В. розміщений за адресою http://youtube.com/watch?v=NbYL2NRrNto. Цей свідок також підтвердив свою заяву у суді.

У заяві Корніленка йдеться про масштабні та систематичні порушення закону з боку працівників міліції різного рангу, які, можливо, призвели до незаконного засудження багатьох осіб.

Це дає підстави вважати, що Корніленку В. В. безпосередньо загрожує небезпека з боку осіб, можливо причетних до таких масштабних порушень. За свідченням захисника Руденка О. В. Громової Тетяни Юріївни, на Корніленка В. В. зараз чиниться тиск, що вже змусило його звернутися із заявою про забезпечення йому безпеки як свідка в кримінальному судочинстві.

Просимо Вас вжити всі можливі заходи для захисту життя, здоров’я та безпеки Корніленка В. В., і попередження можливого тиску на нього.

Просимо також провести всебічну та ретельну службову перевірку обставин, зазначених Корніленком В. В. у його заявах.

З повагою,

Євген Захаров,
співголова Громадської ради при МВС України
з питань забезпечення прав людини,
співголова Харківської правозахисної групи

Листа відправлено сьогодні факсом і поштою.

 Поділитися