MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

СБУ допитує українців, які контактують з іноземними журналістамиЗростає обурення всюдисущою СБУЛанґе так і не пояснили, чому його не пускали в УкраїнуСБУ не пускало Ланґе через небезпеку для України?Помилка МЗС УкраїниРадянська „технологія”Ніко Ланґе: «Мені не пояснили причини затримання»Ніко Ланґе: Україна віддалилася від демократичних стандартівПохований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в МаріуполіВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняНе визнавати ‘фарс Кремля’Засудили 15 військових РФ, які утримували 368 жителів села Ягідного у шкільному підвалі Невидимі бранці КремляПропутінські заклики та війна проти українського збіжжяСім місяців під землею та півстоліття на повернення викрадених дітей — підсумки тижня Як звільняти цивільних заручників? Анонс круглого столуУ Росії вербують увʼязнених жінок воювати проти України11 депортованих до РФ дітей мають повернутися до України (оновлено)Російсько-українська війна: що таке фільтрація?Єдиний електронний реєстр військовозобовʼязаних і спрощене отримання УБД

СБУ перевіряла німецького журналіста

12.10.2010    джерело: www.pravda.com.ua
Голова СБУ Валерій Хорошковський визнав, що за німецьким журналістом Конрадом Шуллером було встановлено спостереження

Служба безпеки України ще раз заявляє, що не здійснювала стеження за журналістом видання Frankfurter Allgemeine, лише проводила перевірку. Про це заявили в прес-службі відомства.
"В інтерв’ю пану Шуллеру голова СБУ Валерій Хорошковський розповів про факт отримання сигналу у 2009 році (тобто ще за минулої влади) щодо можливої протиправної діяльності іноземної особи на території України, яка не була акредитована в якості журналіста", - йдеться в повідомленні.  В прес-службі уточнили, що СБУ у відповідності до законодавства були здійснені відповідні перевірочні заходи. 
"Саме про це було повідомлено Конраду Шуллеру на його прохання прокоментувати факти контактів офіцерів СБУ з громадянами України", - зазначається в повідомленні.

Раніше, СБУ заявляла, що не здійснювала жодних заходів щодо Шуллера.

В інтерв’ю виданню Хорошковський сказав, що факт перевірки мав місце, і додав, що причиною стали проблеми з акредитацією Шуллера.

Хорошковський визнав стеження за німецьким журналістом

Голова СБУ Валерій Хорошковський визнав, що за німецьким журналістом Конрадом Шуллером було встановлено спостереження.
Про це він заявив в інтерв’ю недільному випуску Frankfurter Allgemeine, йдеться в редакційній статті видання, переклад якої подає Інопреса.
Як відомо, раніше Шуллеру стало відомо, що "як мінімум двоє" з тих, з ким він мав контакти, "в кінці квітня були запрошені на бесіду з офіцерами СБУ".
При цьому, за словами цих людей, розмова йшла про "журналістську роботу" Шуллера.
В інтерв’ю виданню Хорошковський сказав, що факт мав місце, і додав, що причиною стали проблеми з акредитацією Шуллера.
"Тому офіцери цікавилися, роз’їжджаєте ви як журналіст, чи в якійсь іншій якості", - пояснив голова СБУ, звертаючись до Шуллера.
Він додав, що перевірка почалася ще за президента Віктора Ющенка і тривала досі тільки через "інертність системи".
"Чому зараз Хорошковський визнав факт стеження, неясно, але, як сказали виданню в канцелярії президента, на цьому наполіг особисто Віктор Янукович, оскільки дії СБУ завдавали шкоди репутації країни", - йдеться в статті.
Як відомо, раніше в СБУ заявили, що Служба безпеки не здійснювала жодних заходів щодо Шуллера.

http://pravda.com.ua/news/2010/10/11/5466355/

 Поділитися