MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ГУ МВС: Тетяну Монтян затримали через «екзотичні висловлювання»

22.10.2010    джерело: www.telekritika.ua
Тетяна Монтян стверджує, що її затримали без жодних пояснень, після того, як вона намагалася захистити свою клієнтку. За її словами, представники міліції цю жінку били і тягли коридорами відділку за ноги у непритомному стані

За словами керівника центру громадських зв’язків головного управління МВС у місті Києві Володимира Поліщука, адвоката і ведучу програми «Рабіндранадтагор» на ТВі Тетяну Монтян затримали через дрібне хуліганство.

У коментарі ТК він зазначив: «Проти Монтян складається адмінпротокол за звинуваченням у дрібному хуліганстві - висловлювалася екзотично, як вона вміє це робити».

Щодо обставин затримання юриста, після відвідання Подільського райвідділу міліції Києва, пан Поліщук зазначив: «За словами чергового райуправління, вона (Тетяна Монтян - ТК) не показала документи. Її розмова почалася зі слів "Мусора, подонки" і  т. д. Вона почала поводитися неадекватно, тому її також запросили для складання адмінпротоколу. Далі вона буде вільна до прийняття судового рішення».

Як підкреслив Володимир Поліщук, жодної фізичної сили до пані Монтян застосовано не було. «У Подільському райвідділку ніхто собі не дозволив би чинити подібні дії», - сказав він.

Інформацію щодо побиття клієнтки Тетяни Монтян Володимир Поліщук прокоментував так: «Я приїхав перевірити, чи дійсно жінку, яку затримали, били, знущалися з неї і порушували її права. Як мені відомо, цього не відбулося. Були хуліганські дії. Представники херсонської міліції зв’язувалися зі слідчим, який давав постанову на примусовий привід. Узгодили з цією жінкою те, що вона сама приїде до Херсона і даватиме свідчення там. На цьому цю жінку відпустили. Я з нею спілкувався, бачив, що вона цілком нормально виглядає. Жодних видимих ознак, що її били, я не бачив. Я їй порадив звернутися до судово-медичної експертизи, і якщо є якісь побої, зняти їх. Тому що голослівно стверджувати, що б’ють у міліції, теж не можна».

Нагадаємо, сьогодні 21 жовтня, у блозі на сайті «Української правди» Тетяна Монтян заявила, що її утримують у КПЗ Подільського райвідділу міліції Києва. У коментарі ТК вона сказала, що представники затримали її без жодних пояснень, після того, як вона намагалася захистити свою клієнтку. За словами Монтян, представники міліції цю жінку били і тягли коридорами відділку за ноги у непритомному стані. Також пані Монтян розповіла, що під час інциденту вона представилася як адвокат.

 Поділитися