MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На чесні вибори це не схоже

26.10.2010    джерело: www.vgoru.org
Правління Херсонської обласної організації Комітету виборців України констатує небувалий та неприпустимий тиск на суб’єктів виборчого процесу під час виборів міського голови Херсона та виборів до міської ради.

Правління Херсонської обласної організації Комітету виборців України констатує небувалий та неприпустимий тиск на суб’єктів виборчого процесу під час виборів міського голови Херсона та виборів до міської ради.

Насамперед – це перешкоджання вільному доступу журналістів до виборчої інформації, створення нерівних умов ведення передвиборчої кампанії. Ось найтривожніші факти. Майже всі основні кандидати на посаду міського голови – конкуренти діючого мера – опинилися в центрі розслідувань, перевірок та інших дій з боку правоохоронних та податкових органів.

Так, проти колишнього голови облдержадміністрації Бориса Сіленкова та лідера “Громадського контролю” Сергія Кириченка відкриті карні справи. У день висування кандидатом на посаду мера лідера громадської організації “За чесну владу” Владлена Гіріна представники податкової міліції блокували його підприємства, паралізувавши їх роботу. А підприємства одного з лідерів політичної партії ”Третя сила”, від якої балотується на посаду мера Андрій Путілов, податківці оштрафували на кілька мільйонів (!) гривень.

На жаль, від залякування суб’єктів виборчого процесу справа дійшла до масового зняття їх з реєстрації. Минулої п’ятниці Херсонський адміністративний окружний суд за вкрай сумнівними позовами обласної та міської виборчих комісій прийняв безпрецедентне рішення і визнав незаконною реєстрацію кандидатів від обласної та міської організацій Української морської партії та кандидата від цієї партії на посаду міського голови Альони Ротової.

Комітет виборців звертає увагу на інші кричущі факти, зокрема, перешкоджання вільному доступу до виборчої інформації. Так, охорона будівлі міськвиконкому 16 жовтня не допускала представників ЗМІ та окремих кандидатів до приміщення міської виборчої комісії. З цього приводу складено акт про правопорушення та подана заява до Суворовського райвідділу міліції.

Громадські активісти стривожені рішенням міської виборчої комісії друкувати виборчі бюлетені у приватній друкарні, власником якої є один з активістів Партії регіонів.

Правління обласної організації Комітету виборців закликає органи місцевої влади припинити порушення. Активісти звертаються до голови облдержадміністрації Миколи Костяка з вимогою скористатися своїм правом представника гаранта Конституції та забезпечити дотримання законності, конституційних прав та свобод громадян.

Избирком завалили исками

На момент сдачи в печать этого номера Херсонским окружным административным судом рассматривалось 6 дел против Херсонской ТВК и её членов. Это иски: Морская партия против ТВК об отмене печати бюллетеней у компании ЛТ-офис, УМП против ТВК по поводу снятия с регистрации кандиадатов от А.Ротовой, Батькивщины против ТВК о нарушении решения комиссии – печати бюллетеней не в той типографии, Ильченко Дмитрия к главе ТВК о нарушени последней регламента работы ТВК и Ильченко к члену комиссии А.Мурашкину о злоупотреблении полномочиями. Также ожидается подача ещё нескольких исков по поводу противоправной деятельности комиссии. На данный момент комиссия проиграла 2 судебных процесса из 5 проведенных. Однако, эти проигрыши никак не повлияли на работу комиссии.

 Поділитися