MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Дільничні виборчі комісії Львова доукомплектуютьСадового, а також Свободу та РХП усунули з виборчих комісійЛьвівська міська ТВК затвердила особливі списки членів ДВКУ Сімферополі протестували проти можливої фальсифікації місцевих виборівНа місцевих виборах загрожує плутанина з бюлетенямиМісцеві вибори: тервиборчкоми безпідставно «відфутболили» кандидатівПартія регіонів зі скандалом захопила владу в тростянецькій виборчій комісіїМісцеві вибори – 2010: виборчі маніпуляціїЄвропарламент, як виняток, може надіслати спостерігачів в УкраїніЗаява передвиборчих делегацій НДІ та МФВС (ІРЕ5) щодо місцевих виборівЗаява КВУ за підсумками довгострокового моніторингу кампанії по місцевим виборамУ Львові змагаються виборчі клониЖоден міжнародний спостерігач в ЦВК не був зареєстрований – голова КВУВ Украину приедет делегация Конгресса местных и региональных властей СЕУ Кам’янці-Подільському продовжуються громадські акції протесту проти арешту міського головиХто робить Кам’янець землею героївПросто знимуть рейтингових кандидатів у мери?За ширмою «цілком таємно»Українці й далі не вірять, що можуть вплинути на владу через вибориЧлени ЦВК просять президента повернути виборчий процес у демократичне русло

Зайві бюлетені – загроза чесним виборам чи підгравання одному з кандидатів?

29.10.2010    джерело: www.unian.net
Міжнародний спостерігач Б.Меффорд стверджує, що за замовленням міської ТВК в Одесі надруковано 1 мільйон виборчих бюлетенів, «що більше ніж на чверть мільйона перевищує кількість виборців Одеси.

Міжнародний спостерігач: в Одесі - чверть мільйона зайвих бюлетенів

За замовленням міської територіальної виборчої комісії в Одесі надруковано 1 мільйон виборчих бюлетенів, «що більше ніж на чверть мільйона перевищує кількість виборців Одеси».

Про це сказано в переданій УНІАН заяві представника Комітету «За відкриту демократію» Брайана Меффорда за результатами проведеної оцінки передвиборчої ситуації в Одесі.

За його словами, «це порушення законодавства України, оскільки ним регламентовано виготовлення певної кількості бюлетенів додатково, проте це більша кількість, що ставить під сумнів справжню мотивацію ТВК».

«Подібні приклади виготовлення надмірної кількості бюлетенів відмічені в Харкові і в Івано-Франківську», - додав Б.Меффорд.

Нагадаємо, це вже друга заява представника Комітету «За відкриту демократію» Б.Меффорда, який має намір провести 29 жовтня прес-конференцію в «морській столиці».

На думку міжнародного спостерігача, передвиборна ситуація в Одесі є «найгіршою з 2002 року: існує реальна загроза, що ці місцеві вибори відкинуть далеко назад українську демократію з погляду на її надбання й чесності в проведенні виборів».

«Утім, ми все ж сподіваємося, - відзначив він, - що за умови вчасного звернення уваги до цих проблем місцеві органи влади й виборчі комісії в Одесі зроблять все необхідне для виправлення виниклих проблем і забезпечення того, щоб остаточні результати виборів правдиво відображали волю виборців».

«Враховуючи наявні проблеми у передвиборчому середовищі, - резюмував Б.МЕФФОРД, - Комітет «За відкриту демократію», який здійснює моніторинг виборів щодо їх відповідності міжнародним демократичним стандартам і нормам, ухвалив рішення направити більшу частину своєї місії для спостереження за виборами в Одесі».

http://unian.net/ukr/news/news-403320.html

Міжнародного спостерігача підозрюють у підграванні одному з кандидатів

На темі друку фальшивих бюлетенів спекулюють не тільки представники опозиції, але й влади.

Про це говориться в переданому УНІАН коментарі директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексія Голобуцького з приводу численних заяв про масовий друк неврахованих виборчих бюлетенів у ряді регіонів України.

Він відзначив, що тема фальсифікації виборів шляхом друку зайвих бюлетенів, ставши «топовою» під кінець виборчих перегонів, все частіше доводиться до стадії фарсу.

«Перші заяви про невраховані бюлетені призвели до обурень учасників передвиборчих перегонів і початку процесів з розслідування фактів появи цих бюлетенів. Так було в Харкові. Проте ажіотаж навколо цієї теми почав спадати, як тільки було проведено калькуляцію, під час якої з’ясувалося, що названі опозицією 12 тисяч бюлетенів становлять не більше 0,5% голосів. В Одесі, очевидно, вирішили піти далі. Тут називають цифру до 250 тисяч бюлетенів. Причому, подано це таким чином, що інформація з’явилася не з опозиційного табору, а з команди нинішнього мера Едуарда Гурвіца. Проте верхом цинізму стали заяви з цього приводу з боку іноземного спостерігача – Брайана Меффорда, який ще 2 роки тому вручав Гурвіцу звання «Герой демократії», - сказав О.Голобуцький.

На його думку, подібна тактика призвела до профанації інституту демократії й стала наслідком активного підключення до кампанії Е.Гурвіца іноземних і ряду вітчизняних політтехнологів, які позиціонують себе як кризові менеджери.

http://unian.net/ukr/news/news-403325.html
 Поділитися