MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Магера: Вибори-2010 були чи ненайгірші, починаючи з 2004 року

09.11.2010    джерело: www.kyivpost.com

Андрій Магера, заступник голови ЦВК в ефірі ТВі зауважив, що вибори-2010 були чи ненайгірші, починаючи з 2004 року. Головною причиною він вважає недосконалість закону про місцеві вибори. «Були неодноразові наші (ЦВК — ред.) звернення щодо удосконалення, щодо змін до виборчого законодавства, але перемогла так звана політична доцільність в залі Верховної Ради…Голос ЦВК не хочуть чути в парламенті» — вважає Магера.
Заступник голови ЦВК відзначив регрес виборчого законодавства в бік минулого в найгірших його проявах та висловив переконання, що ситуацію на краще могло б змінити прийняття Виборчого кодексу «який би увібрав положення усіх існуючих виборчих законів». Пан Магера повідомив, що у парламенті вже рік знаходиться без розгляду проект Виборчого кодексу, який було напрацьовано парламентською робочою групою, що складалася з представників усіх фракцій.
Також пан Магера зазначив, що Центральна Виборча Комісія з нетерпінням чекає рішення Конституційного Суду щодо законопроекту про зміни до Конституції в частині, що стосується часу проведення чергових виборів. «Але, якщо допустити, що такого рішення бути не може при певних обставинах, в такому разі ми будемо радитися з колегами і виходити на те рішення, яке буде відповідати вимогам Конституції і закону» — сказав Магера.
Прес-служба ТВі

 Поділитися