MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Охоронці Азарова зламали камеру і перешкоджали працювати знімальній групі П’ятого

29.11.2010    джерело: www.telekritika.ua
Журналіст П’ятого Азад Сафаров стверджує, що охоронці прем’єр-міністра грубо перешкоджали знімальній групі 5 каналу у виконанні своїх професійних обов’язків під час спілкування Азарова з підприємцями на Майдані Незалежності

Охоронці прем’єр-міністра Миколи Азарова грубо перешкоджали знімальній групі 5 каналу у виконанні своїх професійних обов’язків. Про це у своєму блозі на ТК написав журналіст П’ятого Азад Сафаров. «У суботу під час відвідин президентом України Віктором Януковичем та очільником уряду Миколою Азаровим наметового містечка на Майдані Незалежності, мені, журналістові, та операторові (Олена Сорокіна) не дали пройти в намет, де з підприємцями спілкувався Азаров», - пише Сафаров.

Найдивніше, на думку журналіста те, що ані «Інтеру», ані «1+1», ані ICTV охоронці не заборонили ввійти до намету. Крім того, ці три канали, на відміну від 5-го, були попереджені про приїзд високопосадовців і прибули туди разом з ними, зазначає Азад. «Коли на місце події приїхала знімальна група 5-го, представники Управління державної охорони стіною стали біля входу в намет, де перебував Азаров. Незважаючи на обурення і крики мешканців табору про те, щоб знімальну групу таки пустили всередину, охорона цього не зробила», - йдеться у блозі.

Охоронці проігнорували прохання Азада Сафарова назватися і показати посвідчення. Коли прем’єр-міністр виходив з намету, журналіста і оператора почали грубо відштовхувати чимдалі від намету. «Охоронці стиснули оператора з обох боків, закрили рукою та тілом об’єктив, а також почали від’єднувати дріт мікрофону від камери за оператором.  Тільки після криків протестувальників на адресу Азарова про те, що 5-му не дають знімати, прем’єр-міністр наказав пропустити камеру. Та охоронці і далі намагались від’єднати дріт мікрофону від камери», - розповідає Азад.

У результаті охоронці пошкодили камеру DVcamDSR 390 - поламали об’єктив. Технічний відділ 5 каналу збирається відправити камеру на ремонт. Азад Сафаров сподівається, Адміністрація президента або Управління державної охорони компенсує витрати каналу і вибачиться бодай перед дівчиною-оператором.

 Поділитися