MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

У справі про зникнення журналіста Климентьєва залишилося 4 версіїЩо шукала харківська міліція в помешканні Петра Матвієнка?Климент’єва “спіймали на гачок” цікавою інформацією – розслідування колег-журналістівГенпрокуратура заявила, що в неї немає підстав займатися справою про зникнення харківського журналіста«Репортери без кордонів» закликають передати справу Климентьєва ГенпрокуратуріДобкін вважає, що справі Климентьєва приділяють забагато увагиСправа Климентьєва приречена, як і справа ГонгадзеМогильов говорить, що журналіст загинув. Мабуть, через міліціюМіжнародні журналістські організації стурбовані зникненням Василя КлиментьєваОбращение харьковских журналистов в связи з исчезновением Василия КлиментьеваУ Харкові зник редактор газети, яка викривала свавілля чиновниківСумна дата: рік тому зник редактор «Нового стилю» В. КлиментьєвГенпрокуратура зацікавилась фактом звільнення головного редактора дніпропетровської газети «Зоря»

Справа Климентьєва – заступник головного редактора налаштований песимістично

30.11.2010   
Петро Матвієнко уже багато років спеціалізується на повідомленнях про кримінальні справи. Проаналізувавши дії правоохоронців, він дійшов висновку, що Климентьєва по-справжньому ніхто не розшукував

Заступник головного редактора газети «Новий стиль» Петро Матвієнко сумнівається, що справу зниклого шеф-редактора цього видання Василя Климентьєва буде розкрито. Про це Матвієнко сказав у розмові з Deutsche Welle.

Петро Матвієнко уже багато років спеціалізується на повідомленнях про кримінальні справи. Проаналізувавши дії правоохоронців, він дійшов висновку, що Климентьєва по-справжньому ніхто не розшукував.

«Будь-яка масштабна міліцейська операція супроводжується паралельним розкриттям кількох злочинів. Поки що ми не знаємо, щоб оперативно-слідча група розкрила якийсь злочин», - сказав у розмові з Deutsche Welle Матвієнко. До того ж, дивується журналіст, чому слідчі й досі не допитали ключових свідків - принаймні адвоката Климентьєва В’ячеслава Ісмайлова та людину, яка возила журналіста на машині напередодні зникнення.

Той факт, що в будинку Климентьєва міліціонери нещодавно знайшли пістолет, у Матвієнка викликає сумніви в порядності слідства. «Я абсолютно переконаний, що підкинутий. Було п’ять обшуків, усе ретельно перевірили, тоді пістолета не знайшли. І ось шостий обшук - у ліжку Климентьєва знаходять пістолет», - констатує Матівєнко.

Як повідомила напередодні газета «Сегодня» з посиланням на заступника міністрів внутрішніх справ Васила Фаринника, Климентьєва шукатимуть за ДНК серед неопізнаних тіл померлих. 

Василь Климентьєв зник 11 серпня 2010 року. Його мiсце знаходження досi невiдоме. Колеги вважають, що зникнення журналiста могло бути пов’язано з його професiйною дiяльнiстю. Климентьєв писав про корупцію в Харкові.

Автор: Олександра Індюхова

 Поділитися